Abdullah Gül'e görkemli karşılama

Abone ol

Londra'ya resmi bir ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kraliyet Süvari Birliği alanında Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip tarafından düzenlenen görkemli bir törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Londra'daki resmi ziyareti Kraliçe 2. Elizabeth tarafından Buckingham Sarayı yakınındaki tören alanında karşılanıp Buckingham Sarayı'na kadar eşlik edilmesiyle başladı.

Türk ve İngiliz bayraklarıyla süslü The Mall caddesinden Kraliçe 2. Elizabeth ve süvari alayı eşliğinde saraya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kraliçe'nin onurlarına vereceği akşam yemeğine katılacak.

Süvari Birliği tören alanında düzenlenen karşılamada İngiltere Başbakanı David Cameron, İçişleri Bakanı Theresa May ve Dışişleri Bakanı William Hague de hazır bulundu.

Gül'ün 23 yıl sonra Türkiye'den İngiltere'ye resmi ziyaret düzenleyen ilk cumhurbaşkanı oldu.

Gül'ün ziyareti, Kraliçe 2. Elizabeth'in 13-16 Mayıs 2008 tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaretin iadesi niteliğini taşıyor.

Ziyareti sırasında BBC'ye bir mülakat veren cumhurbaşkanı "Suriye'de en kötü senaryoya hazırlıklıyız" demişti.

Gül dün İngiltere'nin en büyük işveren kuruluşu İngiliz Endüstrisi Konfederasyonu'nun yıllık konferansında bir konuşma yapmış ve Avrupalı liderleri euro krizine karşı erken siyasi irade gösterememekle eleştirmişti.

İngiltere'ye her yıl en fazla iki kez devlet başkanı düzeyinde resmi ziyaret yapılıyor.

Bu ziyaretlerle, ağırlanan Cumhurbaşkanının ülkesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Günün Önemli Haberleri