Abdullah Gül oruç tutanları unutmadı

Abone ol

Gül, twitter hesabına, zamanın çok hızlı geçtiğini ve bir Ramazan ayının daha geldiğini belirterek, ''Oruç tutan herkese kolaylıklar diliyorum'' diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter hesabından Ramazan'da oruç tutanlara kolaylık diledi ve ''Öğretmen atamaları başta olmak üzere, tüm bu sorunları Sayın Başbakan'a ileteceğim'' dedi.

Öte yandan, Afrika'daki açlık konusuna da dikkati çekmek istediğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

''Geçen cuma Afrika'daki açlık konusunda yaptığım yardım çağrısı siyasi gelişmelerin gölgesinde kaldı. Gelenek, kültür ve inançlarımız açısından ayrı bir özelliği olan bu ay vesilesi ile insani konulara daha çok ilgi göstermemiz gerekiyor. Bu vesile ile özellikle Afrika'da açlık ve susuzluk içinde, çok zor durumda olan insanlara karşı herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu konuda, harekete geçen kamu veya sivil toplum örgütlerine, az çok demeden destek olunmasının bu ayın ruhuna uygun olacağını düşünüyorum.''

Gül, ayrıca, öğretmenlik ve diğer bazı kamu kuruluşlarında çalışan kadrolu-sözleşmeli vatandaşların sorunları hakkında çok sayıda mesaj aldığını belirterek, ''Öğretmen atamaları başta olmak üzere, tüm bu sorunları Sayın Başbakan'a ileteceğim'' dedi.

BÜLENT ARINÇ DA TWITTER'DAN RAMAZAN MESAJI YAYINLADI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, twitter internet sitesi üzerinden, Ramazan ayının başta Türkiye olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Arınç, twitter hesabında, herkes için Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek, ''Bu akşam tüm İslam dünyası, rahmet ayı olan mübarek Ramazan ayını karşılayacak. Rabbimizin sonsuz rahmetinin, cömertçe tüm insanlığa indiği bu kutsal ayı, bu akşam ilk teravih namazı ile karşılayacağız'' diye yazdı. Arınç, şöyle devam etti:

''Dileriz ki, bu kutsal ayda yapılacak ibadetler, edilen dualar, kıtlıklar, doğal afetler, savaşlar ve terör yüzünden acı çeken tüm insanlığın acılarına merhem olur. Bu kutsal ay, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirir.

Manevi açıdan da -tutacağınız oruçlarımız vesilesi ile- hepimiz için bir arınma ve kemale erme fırsatları sunan bu kutsal aya, içinde bin geceden daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran onbir ayın sultanına hoş geldin diyorum.

Hepinizin Ramazan ayı şimdiden hayırlı olsun.''

Günün Önemli Haberleri