ABD'nin Zarrab kumpası bakın hangi Arap ülkesinin işi çıktı!
Abone olABD’nin Rıza Sarraf kumpasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) parmağının olduğu ortaya çıktı. Hazırlanan ek iddianame BAE’nin Al Nafees Exchange isimli şirket üzerinden yapılan işlemlere ilişkin bilgi ve belgeleri ABD’ye servis ettiğini ortaya koydu.
Savcı Joon H. Kim tarafında iddianamede yer verilen
işlemlerin önemli bir kısmının 2015 ve 2016 yıllarına ait olması da
dikkat çekiyor. İsrail’in Ortadoğu’daki partneri olan ülke, Katar’a
yönelik ablukada da başı çekmişti.
Yenişafak'ta yer alan habere göre; hazırlanan ek iddianame, BAE’nin Al Nafees Exchange isimli şirket üzerinden yapılan işlemlere ilişkin bilgi ve belgeleri ABD’ye servis ettiğini ortaya koydu.
BAE MENŞEİLİ
Savcı Joon H. Kim tarafından İranlı iş adamı Rıza Sarraf hakkında hazırlanan ek iddianame yeni bir skandalı ortaya çıkardı. 56 sayfalık iddianamede, FETÖ’nün 17-25 Aralık ile beceremediği Sarraf kumpasını kendi yargısıyla kurgulayan ABD’nin işbirlikçilerini ele verdi. İddianamede, Sarraf’ın para transferleri yaptığı şirketleriyle ilgili bilgiler de yer alırken, bunların arasında en dikkat çekeni ‘Al Nafees Exchange’ isimli şirket. BAE menşeili şirket üzerinden yapılan işlemlerin ayrıntılı olarak iddianamede yer alması dikkat çekti.
FETÖ’NÜN GÖREVİNİ DEVRALDILAR
İddianamede, yer verilen işlemlerin önemli bir kısmının 2015 ve 2016 yıllarına ait olması ise dikkat çekici bulundu. Bu durum, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimlerine kadar takibini yaptığı Sarraf’ın bu tarihten sonra BAE eliyle takibe alındığını ortaya koydu. Bu da BEA’nin iddianameye konulan belgelerin BAE eliyle servis edildiğini itiraf eder nitelikte.
KUMPASLA DİZAYN ÇABASI
FETÖ eliyle Türkiye’de yapılanmak istenen 15 Temmuz darbe girişiminin finans ayağını oluşturduğu iddia edilen BAE, Katar’ın siyasi ablukaya alındığı Körfez krizinde başı çekmişti. BAE’nin ayrıca Filistin’de yönetimi değiştirmek için de darbe hazırlığı yaptığı iddia edilmişti. BAE’nin bölgede aldığı rol ile Sarraf kumpasındaki etkisi birlikte değerlendirildiğinde ABD’nin derdinin sadece “yaptırım ihlali” olmadığı, bölgeyi BAE eliyle dizayn etmek olduğunu da ortaya koyuyor. Sarraf’ın 27 Kasım’da görülmesi beklenen duruşması, jüri seçiminin ertelenmesi dolayısıyla 4 Aralık’a kaldı. Bu dönemde Sarraf’ın itirafçı olduğuna yönelik iddialar ortaya atılırken, duruşmanın ertelenmesi “istediklerini söyletemediler” şeklinde değerlendirildi.
FETÖ BELGELERİ YETİŞTİREMEDİ
15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ve sonrasında ABD ve Almanya gibi ülkelere kaçan FETÖ’cü eski emniyet ve yargı mensuplarının 17-25 Aralık’ta yapamadığını ABD’deki Sarraf davasında yapmaya çalıştığı belirtiliyor. ABD istihbaratı ile birlikte çalıştığı ifade edilen kaçak polis ve savcıların, Türkiye’den intikam almak için Sarraf dosyasına uydurma belgeler hazırladığı kaydediliyor. Kuryeler üzerinden dava dosyasına gönderilen uydurma belgelerin dosyaya yetişmediği için de duruşmanın ertelendiği belirtiliyor.