ABDnin El Kaide fiyaskosu

Abone ol

ABD'nin Irak'ta El Kaide'ye yönelik topladığı istihbaratlardan biri daha yalanlandı.

Irak'taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Hamza El Muhacir'in Mısırlı değil Iraklı olduğu bildirildi.

Başında Irak'taki El Kaide'nin de bulunduğu Sünni örgütleri bünyesinde toplayan Mücahit Şurası, yayımladığı bildiride, ''Mezopotamya'daki El Kaide örgütü bugün hiç olmadığı kadar güçlü. Şeyhimiz Ebu Hamza El Muhacir çatışmalar planlıyor, birliklere liderlik yapıyor, Irak'taki ailesini ziyaret ediyor. Yetiştirdiği ve eğittiği erkek kardeşleri ve çocuklarıyla yaşıyor'' ifadesi kullanıldı.

Amerikan ordusu 7 Haziran'da hava saldırısında öldürülen Ebu Musab Zerkavi'nin yerine geçen Ebu Eyyüb El Masri adıyla bilinen Ebu Hamza El Muhacir'in Mısırlı olduğunu belirtmişti.

Londra'daki İslami Görüş Merkezi Başkanı Yaser El Sırrı ise El Kaide'nin yeni liderinin Iraklı olduğunu söylemişti.

Öte yandan bildiride, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvafak El Rubayi'nin devlet televizyonunda yaptığı ''El Masri'nin günleri sayılı'' yönündeki açıklaması da şiddetle eleştirildi.

Bildiride, ''Muvafak Rubayi'ye onun Şii hükümetinin sönmekte olduğunu söylüyoruz'' denildi. Rubayi, hafta sonunda yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin Irak'taki El Kaide liderine giderek yaklaştığını ve yakında onu yakalayacaklarını söylemiş ve Masri'ye seslenerek ''Günlerin sayılı'' demişti.

Günün Önemli Haberleri