ABDlilere çuvallı protesto

Abone ol

Seminer için Kayseri'ye gelen ABD'li heyet krizin sembolü çuvallarla protesto edildi.

Seminer için Kayseri'ye gelen heyet, bir grup vatandaşın çuvallı protestosuyla karşılandı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye-ABD İş Ortaklığının Güçlendirilmesi" konulu seminer, Kayseri"de başladı.

Seminer için Kayseri"ye gelen Amerikan heyeti, kendilerini Filistin Halkıyla Dayanışma Komitesi olarak tanıtan bir grup tarafından çuvallarla protesto edildi. ABD aleyhine sloganlar atan ve pankartlar açan grup, "ABD"lileri şehrimizde istemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Grup adına konuşan Ergün Sezer, ABD"nin Afganistan ve Irak"ta insanları katlettiğini, Filistin"de İsrail"in en büyük destekçisi olduğunu ve Büyük Ortadoğu planlarıyla bölgedeki müslüman halkları boyunduruğu altına almak ve bölgenin zenginliklerini yağmalamak istediğini savundu.

"ABD, Türk askerlerinin başına çuval geçirme alçaklığını yapmıştır" diyen Sezer, Amerikalıların Kayseri ve Türkiye"yi terk etmesini istedi. ABD heyeti için çuval getirdiklerini söyleyen protestocu grup, Kayseri Sanayi Odası yetkililerince engellenmek istendi. Grup daha sonra dağıldı.

Günün Önemli Haberleri