ABDli koordinatör işbaşında

Abone ol

Ross Wilson, PKK koordinatörünün işinin başında olduğunu söyledi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston'ın görevine devam ettiğini söyledi.

TBMM'nin, yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Wilson, Özel Temsilci Ralston'ın istifa ettiği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, "Ralston görevine devam ediyor" dedi.

Büyükelçi Wilson, Türkiye ile Irak arasında imzalanan Terörle Mücadele Anlaşmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine de bunun çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, iki ülkeyi birlikte çalışmaları için zaten uzun züredir teşvik ettiklerini söyledi. PKK'nin bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Büyükelçi Wilson, Irak hükümetinin de bunu ilk kez bir anlaşmada dile getirmesinin önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Wilson, anlaşmanın hazırlık çalışmaları sırasında Türkiye ile Irak arasında ''sıcak takip'' konusundaki anlaşmazlığa işaret ederek, iki ülkenin, bir konudaki anlaşmazlığın tüm bir anlaşmayı etkilemesine izin vermemelerinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Günün Önemli Haberleri