ABde yabancı dil bilen aranıyor

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde yabancı dil konuşanların oranının arttığı bildirildi.

AB'nin kamuoyu yoklamalarından sorumlu olan kurumu
Eurobarometre'nin bugün açıkladığı verilere göre, AB üyesi 25 ülkede yaşayan 450 milyon insan 20 resmi dil ve 60 kadar yerel lisan kullanıyor.

AB vatandaşlarının yüzde 56'sı en az bir, yüzde 28'i en az iki, yüzde 11'i en az üç yabancı dil biliyor. Anadilleri dışında lisan bilmeyenlerin oranı ise yüzde 44 olarak belirlendi.

AB vatandaşlarının yüzde 51'i İngilizce konuştuğunu belirtiyor. Bunların yüzde 38'i İngilizceyi yabancı dil olarak kullanıyor.

Almanca konuşanların oranı yüzde 32 (yüzde 18 anadil, yüzde 14 yabancı dil), Fransızca konuşanların oranı yüzde 26 (yüzde 12 anadil, yüzde 14 yabancı dil), İtalyanca konuşanların oranı yüzde 16 (yüzde 13 anadil, yüzde 3 yabancı dil), İspanyolca konuşanların oranı yüzde 15
(yüzde 9 anadil, yüzde 6 yabancı dil), Polonyaca konuşanların oranı yüzde 10 (yüzde 9 anadil, yüzde 1 yabancı dil), Rusça konuşanların oranı yüzde 7 (yüzde 1 anadil, yüzde 6 yabancı dil) olarak belirlendi.

AB genelinde velilerin çocuklarının öğrenmesini istediği yabancı diller sıralamasında İngilizce, Fransızca ve Almanca önde geliyor.

Araştırmaya göre, Türklerin yüzde 72'si çocuklarının İngilizce öğrenmesini tercih ediyor. Bu tercihte Almanca'nın oranı yüzde 52, Fransızca'nın oranı yüzde 12'de kalıyor.

Günün Önemli Haberleri