ABDden kritik K.Irak ziyareti

Abone ol

Büyükanıt'ın, "K.Irak'a operasyon yapılmalı" sözlerinin ardından Ankara çok önemli bir ziyarete sahne oluyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın “Kuzey Irak'a operasyon yapılmalı” sözlerinin ardından ABD'den önemli bir isim Türkiye'de. ABD’nin Irak özel temsilcisi David Satterfield temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Daha önce ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği görevinde de bulunan Satterfield, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nda görüşmelerde bulunacak.

Satterfield'in ayrıca Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Gündemin en önemli maddesi Irak'taki PKK varlığı ve Türkiye'nin Irak'a bu konuda verdiği nota olacak. Görüşmelerde ayrıca, mayıs başında Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yapılacak genişletilmiş Irak toplantısı da ele alınacak.

Türkiye 9 Nisan'da Irak'a nota vermişti. Türkiye Irak'a verdiği notayla terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki her türlü faaliyetine son verilmesini ve terörle mücadele konusunda acil ve kararlı tedbirler alınmasını istemişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise, PKK'ya karşı Kuzey Irak'a askeri operasyon yapılması gerektiğini söylemişti. Büyükanıt, ''Bunun için siyasi kararın çıkması lazım'' demişti.//

Günün Önemli Haberleri