ABD polislere minnettar

Abone ol

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinin üç silahlı saldırıda polis memurlarının gösterdiği cesareti övdü.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı senatör Joe Biden ve Temsilciler Meclisinin üç üyesi, ABD'nin İstanbul'daki başkonsolosluğu önünde düzenlenen silahlı saldırıda üç polis memurunun şehit edilmesini kınayarak, polis memurlarının gösterdiği cesareti övdü.

Demokrat Parti'nın en önemli isimlerinden senatör Biden, yayımladığı yazılı açıklamada, "ABD'nin, İstanbul'daki Amerikan başkonsolosluğunu korurken yaşamını yitiren üç polis memuruna büyük şükran borcu var. Yaşamını yitiren polis memurlarının ailelerine başsağlığı diliyorum. Kendilerinin, bu cesur polis memurlarının, çok daha büyük bir can kaybını önlemelerinden dolayı bir ölçüde teselli bulmalarını umuyorum" dedi.

Temsilciler Meclisindeki Türkiye Dostluk Grubu'nun eşbaşkanları Demokrat milletvekili Robert Wexler ve Cumhuriyetçi milletvekilleri Ed Whitfield ve Kay Granger da, yayımladıkları ortak açıklamada, başkonsolosluğa ve Amerikan diplomatlarını koruyan polis memurlarına düzenlenen "iğrenç" silahlı saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "üç polis memurunun, ABD başkonsolosluğunu savunurken gösterdiği cesaret için duyduğumuz takdir ve şükranlarımızı iletiyor ve trajik şekilde yaşamını yitiren polis memurlarının ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu vicdansızca suçun sorumlularını adalete teslim etmek için Türkiye ile birlikte çalışırken, ABD'nin, müttefikimiz Türkiye'nın yanında durması kritik önem taşıyor" denildi.

Günün Önemli Haberleri