AB dini liderlerle görüşüyor

Abone ol

AB dönem başkanı Avusturya'nın çağrısı üzerine çeşitli kültürlere mensup din adamları biraraya geldi

AB dönem başkanı Avusturya'nın çağrısı üzerine Brüksel'e gelen İslam, Hristiyan, Yahudi ve Budizm temsilcileri, hoşgörü ve uyumu konuşmak üzere AB Komisyonu'nda toplandılar.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel'in başkanlık ettiği toplantıya 3'ü Müslüman, 3'ü Yahudi, 3'ü Ortodoks, 3'ü Katolik, 2'si Evanjelik, biri Anglikan ve biri Budizm temsilcisi olmak üzere 16 dini lider katılıyor.

Toplantıda Müslüman temsilciler olarak Avusturya İslam Toplumu Başkanı Anas Schakfeh, Hamburg İslam Merkezi Başkanı Ayetollah Seyyed Abbas Ghaemmaghami ve İngiltere'deki Müslüman Konseyinden İmam Abduljalil Sajid yer alıyor.

Schüssel, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, amaçlarının tartışarak Avrupa toplumunun sorunlarının üstesinden gelmek olduğunu, dinler arasında köprü kurmak istediklerini söyledi.

Resmi açıklamaya göre, toplantıda, Avrupa sosyal yaşamı temelindeki ilkeler değerlendirilerek, toplumlar bünyesindeki bazı gerginliklerin ne şekilde giderilebileceği ele alınacak. Dini temsilciler, farklı dinler arasındaki uyumu artırma çabalarında AB'ye nasıl yardımcı olabileceklerini anlatacak.

Toplantıda özellikle son dönemde gerginlik yaratan karikatür krizi gibi krizlerin bir daha tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiği tartışılacak.

Günün Önemli Haberleri