94 öğrenci zehirlendi

Abone ol

Giresun'da ilaçlanan fındık bahçesindeki yaban çileklerinden yiyen 94 öğrenci zehirlendi.

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Gökçeoğlu, ilaçlanan fındık bahçesindeki yaban çileklerinden yiyerek zehirlenen öğrenci sayısının, gece hastaneye başvuranlarla birlikte 94'e ulaştığını bildirdi.

Gökçeoğlu, yaptığı açıklamada, Eğriambar İlköğretim Okulunda öğrenim gören ve ilaçlanan fındık bahçesindeki yaban çileklerinden yemeleri sonucu zehirlenen 81 öğrencinin, dün getirildikleri Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Aynı bahçeden yaban çileği yiyen 13 öğrencinin daha gece hastaneye başvurmasıyla zehirlenen öğrenci sayısının 94'e çıktığını belirten Gökçeoğlu, bu öğrencilere de serum tedavisine başlandığını kaydetti.

Gökçeoğlu, öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Bunlardan 74'ünü bugün taburcu edeceğiz. 20 öğrenci ise bir gün daha gözetim altında tutulacak” dedi.

OKULDA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bu arada, Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin zehirlenmesi nedeniyle Eğriambar İlköğretim Okulunda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildiğini bildirdiler.

Giresun'un Dereli İlçesi Eğriambar Köyü İlköğretim Okulunda öğretim gören 175 öğrenciden 81'i, teneffüslerde okulun yakında bulunan ve bir süre önce ilaçlanan fındık bahçesine girerek yaban çileklerinden yemeleri sonucu zehirlenmişti.

Bulantı, baş dönmesi, dikkat eksikliği, kas ağrısı ve burun kanaması şikayetleri gözlenen öğrenciler, dün Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı

Günün Önemli Haberleri