9 yıllık töre cinayetini ortaya çıkardı

Abone ol

Meclisi kararı ile boğularak öldürülen 18 yaşındaki Çimen Yüksel cinayeti kardeşlerden birinin itirafı ile ortaya çıktı.

İstanbul’da 2001 yılında açık saçık giyiniyor ve erkeklerle geziyor diye aile meclisi kararı ile boğularak öldürülen 18 yaşındaki Çimen Yüksel cinayeti kardeşlerden birinin itirafı ile ortaya çıktı. Çimen Yüksel'in anne, baba ve biri kız 4 kardeşi gözaltına aldı.

Polise başvuran bir kişinin 18 yaşındaki kız kardeşlerini aile meclisi kararı ile öldürdüklerini ve vicdan azabı çektiği için itirafta bulunacağını söyledi. Bu ihbar üzerine itirafçı kardeşin söylediklerini inceleyen dedektifler Çimen Yüksel’in 2001 yılından bu yana kayıp olduğunu ve kimse tarafından görülmediğini tespit etti. Gözaltına alınan aile üyeleri, Çimen Yüksel'i aile meclisi kararıyla öldürdüklerini itiraf etti.

AİLE İTİBARIMIZ ZEDELENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği'nin soruşturmasından şüphelilerin, Yüksel Çimen’i erkeklerle gezdiği için bir çok kez ikaz ettiklerini, ancak bunu önleyemediklerini bu yüzden de aile itibarlarının zedelendiğini söyledi. Aile üyelerinin olay günü yine bu nedenle Çimen Yüksel ile kavga ettikleri belirlendi. Aile kavgadan sonra Yüksel Çimen’i ortadan kaldırmaya karar verdi.

Yüksel Çimen’i boğarak öldüren ailesi, cesedi sabaha karşı ormanlık alana gömdü. Aile üyeleri ertesi gün de kızları için komşularına “Gece sevgilisiyle birlikte kaçmış. Biz onu artık defterden sildik. Kimlilir nereye gitti. Onu aramayacağız ve bir daha onunla konuşmayacağız” dedi. Aile üyeleri, Yüksel Çimen’i öldürdükten sonra hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etti.

CESET BULUNAMADI

Gözaltındaki aile üyeleri Çimen Yüksel’i öldürdükten sonra Kurtköy, Şile Yolu üzerindeki ormanlık alanda gömdüklerini söyledi. Polis belirtilen yerde arama yaptı. Ancak aradan çok uzun süre geçtiği için şüphelilerin cesedi tam olarak nereye gömdüklerini hatırlayamadı. Bunun üzerine cesedin olabileceği 5 farklı yerde kazı yapıldı. Fakat Çimen Yüksel’in cesedi bulunamadı.
Şüphelilerin sorguları sürüyor. Polisteki işlemler bittikten sonra aile üyeleri mahkemeye çıkarılacak.

Günün Önemli Haberleri