9 yaşında ama 75 kilogram

Abone ol

Onlar okula binbir zorlukla gidebilen çocuklarımız…Onlardan biri de dokuz yaşındaki Emine Sönmez.

Sinoplu bir ailenin ilk çocukları olan Emine ilkokul ikinci sınıf öğrencisi. Doğuştan engelli. Belden aşağısı felç. İki defa operasyon geçiren Emine’ye, doktorlar umut olmadığını, , hayatını böyle geçirmek zorunda kalacağını söylemişler. Ve bir süre sonra da obezite rahatsızlığına tutulan Emine dokuz yaşında olmasına rağmen 75 kg.

Şu ana kadar okula gidiş gelişinde büyük problem yaşayan Emine yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlatıyor: “Tekerlekli sandalyeyi kullanırken kollarım çok ağrıyordu ve sürekli düşüyordum. Annem beni taşımakta zorlanıyordu. Akülü araçla artık hem annem bu yükten kurtulmuş olacak hem de ben düşmeyecek, kollarım ağrımayacak.

Artık ben de bayramda arabamla şeker toplayacağım. Arkadaşlarım gibi ben de kimsenin yardımı olmadan sokaklara, parklara gidebileceğim.”
Baba Üzeyir Sönmez de inşaat işçisi. Dört yıl önce Sinop’tan İstanbul’a çocuklarının tedavisi ve çalışmak için geliyor. Kendisinin de rahatsız olduğunu söyleyen Üzeyir Sönmez, dokuz yıldır bayramda dahi hiçbir akrabasını ziyaret edemediğini ancak bundan sonra daha rahat çocuklarıyla birlikte gidip gelebileceğini söylüyor.

En çok da, Kurban bayramının daha güzel geçeceği için mutlu. Çünkü kızları Emine pencereden arkadaşlarını izlemek yerine onlarla birlikte eğlenecek, bayramın tadına varacak.

Bağcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programda, 15 engelliye bayram hediyesi olarak akülü araç verdi.
Bağcılar Halk Sarayında düzenlenen 9.Engelliler Şûrasında dağıtılan akülü araçların ardından gündemle ilgili panel ve konferans düzenlendi. İkbal Gürpınar’ın da katılımıyla güzel bir gün geçiren engelliler ve aileleri programdan dolayı belediye başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ettiler.

Günün Önemli Haberleri