75lik dede zirveye tırmandı

Abone ol

Yaşı 75 ama gençleri cebinden çıkarır. Azmetti ve Erciyes'in zirvesine tırmandı.

Mustafa Zeki Karakimseli, 75 yaşında Erciyes’in zirvesine bayrağı dikti..


Dedenin azmi..
Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı emeklisi 75 yaşındaki Mustafa Zeki Karakimseli, bir ilke imza atarak Orta Anadolu'nun en yüksek noktası olan ( 3917 m.) Erciyes'in zirvesine tırmandı.

Dört erkek çocuk ; onu aşkın torun sahibi Zeki Dede, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun yıllık faaliyet programında yer alan "Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi Anma Erciyes zirve tırmanışı" etkinliğine katılarak 11 arkadaşıyla birlikte zirveye ulaştı ve şehitlerimizin ruhuna dualar okudu.


Erciyes uktesi..
1955 yılında evlenen M.Zeki Karakimseli, Kayseri Hava İkmal Bakım Merkezinden emekli oldu. Dört oğlu ve onlarca torunu ile mutlu bir hayat süren "Süper Dede ", kendisiyle yaptığımız röportajda "Hava İkmal'de çalışırken hemen karşımızda duran muhteşem Erciyes Dağı'na sık sık bakıp " Ah şu dağa bir çıkabilsem." diye iç geçirirdim.Yıllar yılları kovaladı ve içimde bir "ukde" olarak duran Erciyes'in zirvesine tırmanma işini bir türlü gerçeğe dönüştüremedim. 1975 yılından bu yana geleneksel bir şekilde yapılan "Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi Anma Erciyes Zirve tırmanışı" benim için bir araç oldu ve diğer dağcı arkadaşlarımla Erciyes'e tırmandım. Şu anda tarif edemeyeceğim bir duygu içerisindeyim.Bu tırmanışa katılan arkadaşlarım gerek gidişte, gerekse dönüşümüzde bana unutulmayacak anlar ve heyecanlar yaşattılar" diye konuştu.


İstiklal Marşı’nı okudular..
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2007 yılı faaliyet programında yer alan Kıbrıs Barış Harekatı ve Şehitlerimizi Anma Erciyes Zirve tırmanışı önceki gün Dağcılık İl temsilcisi İsmail Yılmaz liderliğindeki 12 dağcı tarafından gerçekleştirildi.

Çobanini-Şeytan deresi- Hörgüçkaya kulvarını izleyerek Erciyes'in zirvesine ulaşan İsmail Yılmaz, Ali İlik, Bekir Demirağ, Sadık Doğru, Mahmut Şahin, Şükrü Türe, Arif Kuzu, İlhan Bayam, Mustafa Zeki Karakimseli, Latif Kuzu, Hüseyin Sağlık ve Mehmet Doğan adındaki dağcılar, burada Türk ve KKTC bayraklarınıbirlikte açıp saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşımızı seslendirdiler.Dağcılar, zirve defterine günün anlamını belirten duygu ve düşüncelerini yazdıktan sonra yine aynı kulvardan şehre döndüler.
KKTC’den tebrik..



KKTC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve eşi dağcıları zirvede telefonla arayıp tebriklerini ilettiler.


Haber-Foto: Bekir Demirdağ-Kayseri Tempo Gazetesi

Günün Önemli Haberleri