75 hacı adayı dolandırıldı

Abone ol

Manisa ili Salihli lilçesinde hacca gitmek için müracaat eden 75 kişi, özel bir şirket tarafından dolandırıldı.

Koca Turizm'e müracaat ettiklerini belirten mağdur hacı adaylarından Yaşar Demirci, "Paraları makpuz karşılığı şirket yetkilisi Hasan Koca'ya verdik. 16 Aralık'ta yola çıkacaktık fakat şirket yetkilileri ortalıkta yok. İşyerini kapatarak kayıplara karışmışlar. Telefonları da kapalı." dedi.

Toplam 75 kişinin müracaat ettiğini söyleyen Demirci, kişi başına 4 bin YTL verdiklerini belirterek, "Ortada kaldık, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Mağdur arkadaşlarla birlikte dilekçe yazarak savcılığa, kaymakamlığa ve valiliğe suç duyurusunda bulunacağız." şeklinde konuştu. Diğer bir mağdur ise müftülüğe giderek müracaat ettiğini anlatarak, şunları söyledi: "Orada bir görevli, hangi firmayla gidersen gidersen git farketmez diyerek gönderdi. Ben de bizim köylü olmasından dolayı Osman Koca'nın oğlu Hasan Koca'nın şirketine gittim. Eşimle birlikte 8 bin YTL makbuz karşılığı para verdim fakat kayıplara karıştılar, kendilerine bir türlü ulaşamıyoruz."

Selendi ilçesinden müracaat ettiklerini belirten Lokman Kutlu da, "Zor durumda olmamıza rağmen tarla satarak babamızı hacca göndermek istedik ama bazı insanlar bunu istismar ederek bizi dolandırdı. Bunların bulunmasını yetkililerden rica ediyorum." dedi.

Günün Önemli Haberleri