66 vekil kredi kartı yasaklısı

Abone ol

Türeticiler Birliği Başkanı Bülent Deniz, 66 milletvekilinin kredi kartı yasaklısı olduğunu söyledi.

TBMM'de görevli polis memuru Bayram Kafalı'nın borcu yüzünden intihar etmesi, kredi kartları borçlarını bir kere daha gündeme getirdi. Tüketiciler Birliği'nin verdiği rakamlara göre, Bayram Kafalı ile birlikte son üç ayda 36 kişi kredi kartı borcu yüzünden intihar etti. Boşanmaların da yüzde 40'ının nedeni kredi kartı problemleri. Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz, milletvekillerinin aylardır çıkaramadıkları kredi kartları yasası bir kenarda beklerken 66 milletvekilinin borçları nedeniyle kredi kartı yasaklısı olduğunu söyledi. Deniz, '215 Meclis çalışanının da maaşı borçlarından dolayı hacizli durumda. Türkiye'de en çok kredi kartı borcu olanlar da ordu mensupları, polisler ve öğretmenler' dedi. Deniz, 9 milyon kişinin kredi kartı borcu olduğunu ve 200 bin kişinin de icra takibinde olduğunu söyledi.

CANINIZI ALABİLİR

Deniz, 'Sigaraların üstüne 'öldürür' yazıyorlar. Kredi kartlarına da 'Canınızı alabilir' diye yazmaları gerekir' diye konuştu. Kredi kartı borçlarının aileleri böldüğünü de ifade eden Bülent Deniz, boşanmaların yüzde 40'ının borçlardan kaynaklandığını vurguladı.

5 polis kredi kartı yüzünden intihar etti

ORDU'DA ailevi problemleri ve bankaya olan borçları sebebiyle bunalıma giren polis memuru, alkol aldıktan sonra beylik tabancası ile intihar etmişti. Ankara'da, bir polis memuru kredi kartı borçları yüzünden ölümü seçti. Adana'da da bir polis memuru 5 milyar liralık kredi kartı borcu nedeniyle beylik tabancasıyla yaşımına son vermişti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 39 yaşındaki iki çocuk babası polis memuru A.U. kredi kartı borçları yüzünden girdiği bunalım nedeniyle kafasına bir ateş ederek intihar etmişti. Eskişehir'de polis memuru Fikret Doğan yine borcu yüzünden MP5 otomatik silahıyla lise öğrencisi kızını öldürdükten sonra, eşini yaralamış ve ardından intihar etmişti.

İstanbul'dakiler Doğu'yu istiyor

KREDİ kartı borcu yüzünden intihar eden polis memuru Bayram Kafalı'nın ardından gözler metropollerde çalışan polis memurlarına çevrildi. İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan 28 bin polis memurundan 13 bin 678'i hayat pahalılığı yüzünden İstanbul'dan gitmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tayin başvurusunda bulundu. Polis memurlarının gerekçesi İstanbul'da hayat pahalılığının kendilerini zorlaması. Doğu'da polis memurlarına 150 ila 300 YTL arasında şark tazminatı ödeniyor. Tayin için dilekçe veren yaklaşık 14 bin polis memurunun isteklerinin kabul görmesi için sağlık ve ailevi sorunları ile ilgili ciddi gerekçeler gesterdiler.

Maaşlarının yarısı ev kirasına gidiyor

Göreve başlayan polis memurunun maaşı bin YTL. 20 yıllık bir memurunun ise bin 200 YTL. Ayrıca 20 YTL çocuk yardımı adı altında ek para ödeniyor.

Ev kiralarının 400 ila 1000 YTL arasında değiştiği İstanbul'da memurlar maaşının yarısını kiraya veriyor.

Doğu ve Güneydoğu illerinde şark hizmeti yapan polis memurlarına 150 ila 300 YTL arasında şark tazminatı veriliyor. Son 4 yılda 479 emniyet müdürü ya istifa ederek ya da emekliliğini isteyerek görevden ayrıldı

Haber: Seda KILIÇ-Devrim TOSUNOĞLU
Kaynak:

Günün Önemli Haberleri