500 bin YTL cepte kaldı

Abone ol

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Bulut, bu yıl yalıtımda 500 milyon YTL'lik tasarruf sağlandığını bildirdi.

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Bulut, bu yıl yalıtımda 500 milyon YTL'lik tasarruf sağlandığını bildirdi.

Derneğin yürüttüğü ''yalıtım yatırımdır'' kampanyasına destek verenlere plaket verilmesiyle ilgili düzenlenen törende konuşan Bulut, Türk ekonomisinin lokomotifi niteliğindeki yapı sektörünün en önemli alt bileşenlerinden biri olan yalıtım sektörünün son yıllarda atağa geçtiğini vurguladı.

Türkiye'de yalıtım bilinci bulunmadığı ve bu yöndeki uygulamalar yapılmadığı için sadece ısı yalıtımı eksikliği nedeniyle uğranan zararın yıllık ortalama 5,5 milyar doları aştığına dikkat çeken Bulut, yalıtımın aynı zamanda binayı depreme karşı koruduğunu, yangında can ve mal kaybı riskini azalttığını ifade etti.

Bulut, Türkiye'de 2006 yılında yapılan yalıtım yatırımları sayesinde yaklaşık 6 milyon metre küp ısı yalıtım malzemesi satışı ile 500 milyon YTL tasarruf edildiğini kaydetti. Yalıtım yatırımdır kampanyasının da etkisiyle bu yıl sektörün yüzde 20'nin üzerinde büyüme gerçekleştirdiğine işaret eden Bulut, kampanya ile konunun tum yönlerini farklı hedef kitlelerine anlatmayı ve ağırlıklı olarak vatandaşları bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri