5 yıl tutuklu kaldı 9 aya mahkum oldu

Abone ol

ABD'de, terörizme destek vermekle yargılanan bir zanlının davasında ilginç sonuç.

ABD'nin Guantanamo Üssü'nde 5 yıldır tutsak olan Avusturalya'lı terör sanığı David Hicks, terörizme destek vermek suçundan 9 ay hapse mahkum edildi.

Mahkeme heyeti, 2 saat süren tartışmalardan sonra 31 yaşındaki Hicks'in 7 yıl hapse mahkum edilmesini önerdi, ancak sanığın bu hafta başında suçunu kabul etmesi nedeniyle bu cezasını 9 aya indirdi. Hakim cezasını indirdikten sonra rahatladığı görülen Hicks, bu kararın beklediği sonuç olduğunu söyledi. ABD'nin suçunu ülkesinde çekmesine izin verdiği Hicks, 60 gün içinde Guantanamo'dan ayrılacak.

Guantanamo Üssü'nde 5 yıldır tutsak olan Avusturalyalı terör sanığı Davis Hicks, bu hafta başınad yağılan ilk duruşmasında suçunu kabul etmişti. ABD Yüksek Mahkemesinin, Pentagon'un geçen yıl Guantanamo'da ki tutsakları yargılama sistemini anayasaya aykırı bulmasından sonra yeniden düzenlenen askeri mahkemelerde yargılanan ilk terör zanlısı Hicks oldu. Hicks, Afganistan'daki El Kaide eğitim kamplarına katılarak ve kısa süre Taliban'ın yanında savaşarak terörizme destek vermekle suçlanıyor.

Guantanamo'ya 2002 yılı Ocak ayında getirilen ilk tutsaklar arasında bulunan Hicks, bu tarihten beri yargılanmayı bekliyordu.

Günün Önemli Haberleri