45 yaşında ama çocuk gibi

Abone ol

O, 45 yaşında ama çocuk gibi! 75 yaşındaki annesinin gözyaşları dinmiyor, biri bize sahip çıksın diyor ancak ses çıkmıyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan aile, 7 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu zihinsel engelli olan 45 yaşındaki oğullarını, kendisine ve çevresine zarar vermemesi için iple su tankına bağlıyor.
İlçeye bağlı Say köyünde oturan Fatma Şener (75), 8 çocuğundan birisi olan Bekir'in (45), 7 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu zihinsel engelli hale geldiğini söyledi.

Rahatsızlığına rağmen kendi ihtiyaçlarını giderebilen oğlunun, yaklaşık 3 yıl önce köyden uzaklaştığını ve kimliğini bilmedikleri kişiler tarafından dövülüp, yola atıldığını anlatan Fatma Şener, ''O günden beri konuşamaz ve ihtiyaçlarını gideremez hale geldi. Bulduğu her şeyi yemeye çalışıyor. Kendisine ve çevresine zarar vermemesi için onu iple evimizin önündeki su tankına bağlamak zorunda kaldık'' dedi.

GÖZÜ YAŞLI ANNENİN DRAMI

Geceleri oğlunu tanktan çözerek, evin alt bölümüne götürdüğünü anlatan Fatma Şener, ''Bu haline son derece üzülüyoruz. Onu bu şekilde iple bağlı görmek yüreğimizi parçalanıyor ama güvenliği ve etrafına zarar vermemesi için buna mecburuz'' diye konuştu.

Eşi Ahmet Nuri'nin felçli olduğunu, zor durumda olduklarını belirten Fatma Şener, yetkililerden yardım istedi.

Köy Muhtarı Sadık Sayalı da Bekir Şener'in durumunun çok üzücü olduğunu ifade ederek, ''3 yıl yediği dayaktan sonra hastanede bulduk. O günden sonra durumu kötüleşti. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor'' dedi.

Günün Önemli Haberleri