400 işletme CNR Expoda

Abone ol

Büyümeyi düşünerek yeni stratejiler geliştiren 400 kurumsal işletme CNR Expo’da buluştu.

Büyümeyi düşünerek yeni stratejiler geliştiren 400 kurumsal işletme PRIVATE LABEL İstanbul 2007 6. Özel Markalı Ürünler ve Market Markaları Fuarı’nda buluştu. CNR Holding kuruluşu SİNE Fuarcılık organizasyonuyla İstanbul CNR Expo’da kapıları açılan fuar, firmaların rekabetten çok ürün uzmanlaşması ve uluslararası ticaret potansiyelinin geliştirilmesine ön ayak oluyor. Dünya ölçeğinde 300 milyar dolarlık bir hacme sahip Private Label ürünleri yerel üreticilerde büyük heyecan yaratıyor. Türkiye pazarındaki cirosu 1 milyar dolar düzeyinde olan Private Label ürünleri, önümüzdeki 5 yılda sektör cirosunu 3’e katlayacak.

SEKTÖR DÖRT YILDA YÜZDE 50 BÜYÜDÜ
PRIVATE LABEL İstanbul 2007 Fuarı İstanbul CNR EXPO’da düzenlenen törenle açıldı. Açılışta yapılan konuşmalarda dünya genelinde 300 milyarlık bir pastaya sahip olan sektörde, yerel üreticilerin yararlanma noktasında atılımlar yapıldığı dile getirildi. PLAT(Özel Markalı Ürünler Tedarikçileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Buyurgan Türkiye’de Prıvate Label ürünlerde resmi ihraç rakamının 300 milyon dolar, iç pazar potansiyelinin de 700 milyon dolar olduğunu söyledi. Sektörün son 4 yılda yüzde 50 büyüdüğünü söyleyen Buyurgan; önümüzdeki 5 yılda sektörün 3 kat büyüyeceğini önümüzdeki yıl 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olunacağını belirtti. Buyurgan; sektörde fiyat çipası uygulandığı için enflasyonu önlendiğini belirtti. Açılışta konuşan Etap Holding Genel Müdürü Ahmet Yontar da Private Label’in firmaların kazanç kapısı olduğuna dikkat çekti.

ZAMANLA YARIŞIYORLAR
Fuarın açılışının ardından start alan “Marketler Yarışıyor” etkinliği büyük marketlerin yarışmacılarının zamanla kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Kasa başında kendilerine getirilen ürünleri mümkün olan en kısa sürede barkoddan geçirmeye çalışan kasiyerler heyecanlarını görülmeye değerdi. Sunuculuğunu Okan Karacan’ın yaptığı yarışmada tüm yarışmacılar hünerlerini göstermek için büyük çaba harcadı. Yarışma kapsamında yarın da patronlar efor sarf edecek. Market patronları, kendi marka amblemlerinin saklandığı ürün raflarında zamanla mücadele ederek markalarını arayacak. İstanbul PERDER üyelerinin katılımları ile destek vereceği yarışma, tekerlekli sandalye kampanyasına CNR Holding çatısı altında, sosyal sorumluluk gereğince destek sağlayacak.

ISACert DİREKTÖRÜ MARJAN SMIT’TEN GLOBAL GIDA GÜVENLİĞİ SEMİNERİ
16 ve 17 Mart tarihlerinde üreticilere ve perakendecilere yönelik düzenlenecek seminerler sektörün değerlendirilmesi ve yeni ufukların açılmasına yönelik konuşmalara ve önerilere sahne olacak. Üreticilere yönelik seminer kapsamında ISACert(International Supplier Auditing and Certification) Direktörü Marjan Smit Türkiye’de ilk kez konuşmacı olarak yer alacak. Smit, seminerinde Global Gıda Güvenliği Standartları konusunda bilgiler verecek. Seminer programları kapsamında perakendecilere yönelik yapılacak etkinlikte ise Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör konuşma yapacak.

Günün Önemli Haberleri