4 aylık işe 350 müracaat

Abone ol

İŞKUR tarafından yürütülen 70 kişilik geçici temizlik işine 350 kişi başvurdu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülmekte olan "Toplum Yararına Çalışma Programı" çerçevesinde İŞKUR Amasya İl Müdürlüğü ve Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği il genelindeki okullarda 4 aylığına geçici olarak görevlendirilecek 70 kişilik temizlik personeli işine 350 kişi müracaat etti.

İşe alınacak kişiler Amasya Halk Eğitim Salonu'nda Amasya Birinci Noter Başkatibi Bahrullah Gürel'in huzurunda çekilen kura ile tespit edildi. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullarda hizmetli kadrosunda çalıştırılmak üzere 350 kişinin başvuruda bulunduğunu, bu kişilerden 70 asil, 35 yedek seçiminin noter huzurunda kura ile yapıldığını belirten İş-Kur Amasya İl Müdürü Cavit Bayrak, "Çalışacak kişiler Amasya merkez ve 6 tane ilçe olmak üzere nüfus yoğunluğuna göre dağıtılmıştır. Okulların ihtiyacı da göz önüne alınmıştır. Bizim amacımız vatandaşlara sadece birkaç kuruş para vermek değil. Alın teriyle para kazanmalarını önemsiyoruz. 4 ay boyunca çalışacak arkadaşlar asgari ücret üzerinden maaş alacaklar ve sigortaları İş-Kur tarafından yapılacak" dedi.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER YARARLANAMIYOR

Bayrak, 1 milyon 69 bin TL bütçeli Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan 695 bin TL'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile, 374bin TL'nin ise Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile yapılacak programlara ayrıldığını, kalan miktarın ise belediyelerle uygulanacak programlarda kullanılacağını dile getirirken, meslek edindirme kurslarına müracaat eden bay ve bayanları iş gücü piyasasına kazandırmak için çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Bayrak, söz konusu programlardan 18 yaşından küçük olmayanların, İŞKUR'a kayıtlı olanların, emekli, malul, dul ve yetim aylığı ve kamudan herhangi bir ad altında maaş almayanların yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.


Günün Önemli Haberleri