30 milyon dolarlık tatil

Abone ol

Uzayda her şey dahil tatil için hazırlıklara başlandı.

Uzaya gidecek 6’ncı turist ABD’li bilgisayar oyunu yapımcısı Richard Garriott, Ekim’de yapacağı yolculuğuna şimdiden hazırlanmaya başladı. Garriot, bir yürüyüş için 15 milyon dolar, tüm tatil için 30 milyon dolar ödedi. 

1973’de “Skylab” yörünge laboratuvarında çalışan astronot Owen Garriott’ın oğlu Richard, Rusya’da geçireceği 6 hafta sırasında, tıbbi kontrolden geçecek ve Soyuz uzay aracıyla yapacağı uçuş için gerekli eğitimin ilk safhasıyla tanışacak.

46 yaşındaki Richard Garriott, Space.com’a yaptığı açıklamada, bu yılın kendisi için uzay ile dopdolu geçeceğini belirterek, “Uzay benim için en öncelikli şey olacak ve karasal faaliyetler ikinci plana düşecek” dedi.

Rusya Federal Uzay Kurumu ve Amerikan Space Adventures firması arasında varılan anlaşma uyarınca Ekim’de iki profesyonel uzay adamıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gidecek Garriott, bu yolculuk için 30 milyon dolar ödedi.

Online bilgisayar oyunlarının “ultimate” serisinin yaratıcısı Garriott, bu macerasına ek olarak uzayda yapacağı bir yürüyüş için de 15 milyon dolar ödeme yapmayı düşünüyor.

Günün Önemli Haberleri