3 yaşındaki çocuğa tazminat davası!

Abone ol

3 yaşındaki bir çocuk akranına saldırdı. Annesi onu mahkemeye verdi. Mahkeme olmaz dedi. Ama kadın vazgeçmedi, kazandı.

Birleşik Krallık’ta akranının krikoyla saldırısına uğrayan 3 yaşındaki bir erkek çocuğunun annesi, yetkililerin failin ne yaptığı bilmeyecek kadar küçük olduğunu savunmalarına rağmen, tazminat hakkı kazandı.

Kurbanı temsil eden avukatlar, mahkemenin tazminat kararının, İngiliz yasal sistemi kapsamında emsal teşkil ettiğini kaydetti.

Merseyside bölgesi Wirral şehrinde yaşayan Jay Jones adlı çocuğun, bir aracın içinde yalnız bırakıldığı fail çocuk tarafından defalarca darbe aldıktan sonra, yüzüne ve başına dikiş atılmıştı.

Çocuğun annesi Renai Williams, BBC televizyonuna yaptığı açıklamada, tazminat dairesi yetkililerinin bu yaştaki bir çocuğun şiddet cürmünden suçlu bulunamayacağını gerekçe göstererek tazminat ödemeyi iki kez reddetmelerine rağmen, mahkemenin kendisi lehinde karar verdiğini kaydetti.

Anne Williams, çocuğunun "fil adama benzeyecek kadar" çok kötü yaralandığını belirtti. Yetkililer oğlunun durumunu ciddiye almadığı için yasal sürecin zorlu geçtiğini ifade eden anne, oğlunun yüzüne ve başına araç krikosuyla 11 kez vurulduğunu; oğlunun acı içinde bağırmasına ve kan içinde kalmasına rağmen kimliği açıklanmayan diğer çocuğun vurmaya devam ettiğini anlattı.

Anne, bundan sonraki süreçte tazminatı alabilmek için mahkemeye, çocuğunun yaralarını ve saldırı sonrası ortaya çıkan etkileri kanıt olarak sunacak.


Günün Önemli Haberleri