28 Şubatın öyküsü
Abone olHakan Akpınar'ın yazdığı kitabın önsözünü Hürriyet yazarı Emin Çölaşan yazdı. İşte ayrıntılar.
28 Şubat Süreci'ni gerilimli bir öykü havasında anlatan 28 Şubat: Postmodern Darbenin Öyküsü adlı bu kitap, kısa zamanda siyasi tarihimizin önemli referans kaynaklarından biri haline geldi. Yazar tarafından genişletilerek güncelleştirilen kitap, yayınevimiz tarafından ikinci kez basıldı. Siyasi tarihe meraklı okurların beğenisine yeniden sunulan bu çalışma hakkında duayen gazeteciler şunları yazdı:
"Bu kitap, hem 28 Şubat'ın gerçekleştiği dönemdeki siyasi koşullara ışık tutmakta, aynı zamanda bizlere dönemin aktörlerinin oynadıkları rolleri gün ışığına çıkartan önemli bulgular sunmaktadır. Bundan 40 yıl sonra 28 Şubat üzerine doktora tezi yapacak olan bir araştırmacı, o dönemin olaylarını incelerken şimdi elinizde tutmakta olduğunuz bu kitabı dikkatle okuyacaktır."
- Sedat Ergin, (Önsöz)-
"Hakan Akpınar belki, şimdi çoğumuzun unuttuğu ya da duymadığı olayları anlatıyor kitabında... Eskilerin deyimiyle 28 Şubat 1997'ye takaddüm eden günlerde, darbe korkusuyla yüklü, kritik ve gergin günleri..."
- Hasan Pulur, 28 Şubat 2001, Milliyet
"1995 yılı aralık seçimlerinde RP'nin birinci parti olmasıyla başlayan, 18 Nisan 1999 seçimleri sonrası, koalisyon hükümetinin kurulmasıyla noktalanan dönemdeki olayların, akıcı bir üslup içinde toparlandığı bir kitap bu. Söz konusu dönemi çok yakından izleyen bir basın mensubu olarak, günün olaylarını gerektiği gibi değerlendirebilmek için hafızamın tazelendiğini tat alarak fark ettim."
- Mehmet Ali Kışlalı, 13 Şubat 2001, Radikal-
"Hakan Akpınar mutlaka okunması gereken bir kitap yazmış. Siyasal İslâmcılarla Refahyol ucubesi ortaklarının ikiyüzlü davranışlarını çok güzel irdelemiş. Kitapta 28 Şubat sürecinin bilinmeyen, gizli kalmış ve unutulan yönleri anlatılıyor, MGK toplantılarındaki gerilimli tartışmalar aktarılıyor."
- Emin Çölaşan, 18 Şubat 2001, Hürriyet-