23 Nisan hava durumu nasıl olacak haritalı yeni rapor
Abone ol23 Nisan hava durumu nasıl olacak, 23 Nisan'da yağmur yağacak mı? Çocuk bayramı olan 23 Nisan'da birçok okulda etkinlikler ve kutlamalar olacak. Haliyle öğrenciler ve veliler 23 Nisan pazartesi günü hava durumu nasıl olacak merak ediyor.7 günlük haritalı hava durumu raporlarına göre yurt genelinde hava sıcaklıklar normal seyredecek. İstanbul'da 23 Nisan'da hava durumu 19 derece ve güneşli olacak.
İSTANBUL hava durumu 23 Nisan'da nasıl olacak, meteoroloji haritalo yeni tahmini yayınladı. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan pazartesi günü birçok ilde etkinliklerle ve törenlerle kutlanacak. Bu çzel gün için aylar öncesinden hazırlanmaya başlayan öğrenciler hava durumu nasıl olacak merak ediyor. Yurt genelinde 23 Nisan'da havalar mevsim normallerinde syredecek. İç ve kıyı bölgelerde zaman zaman yağmur geçişleri görülse de uzun süre etkili olmayacak.
23 Nisan İstanbul hava durumu ise ortalama 19 derece ve güneşli olacak.
23-24 NİSAN TATİL Mİ: Geçtiğimiz yıllarda 24 Nisan tarihinin tatil edilmesine yönelik düzenlemeler yer almıştı. Aynı durumun bu yıl için de geçerli olup olmayacağı merak edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yayımladığı takvime göre "23 Nisan 2017 Pazar günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer" ifadesi yer almış, dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre tatil olma imkanı düşük durmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir duyuru yapması halinde yeni gelişmeleri internethaber.com.tr'den sizlere duyuracağız.
23 NİSAN'IN ÖNEMİ: Türkiye'nin ilk bayramı olarak 23 Nisan 1921 yılında kabul edilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı’nın 23 Nisan 1922’de Ankara’da yapılan ilk kutlamalarından itibaren çocukların ön plana çıkmasıyla birlikte TBMM Başkanı Mustafa Kemal’in de desteğini alan Himaye-i Etfal Cemiyeti yöneticileri 23 Nisan 1923’te cemiyet adına yardım toplamaya başlamıştır. 1924 kutlamalarında Latife Hanım’ın Himaye-i Etfal temsilcisi olması ve Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa’nın da Himaye-i Etfal Cemiyeti’ni açıkça desteklemesi ile 1925’lerden itibaren 23 Nisan’a “Hâkimiyet-i Milliye Bayramı” yanında “Çocuk Günü” ve “Çocuk Bayramı” da denmeye başlanmıştır. Çocuk Bayramının amacı, çocukların birkaç gün eğlendirilmesinden ziyade, toplumun farklı çocuk sorunları ile ilgilenmesinin sağlanmasıydı. Çocuk ölümlerinin azaltılarak nüfus artışının desteklenmesi bunların en önemlisiydi.
1927 yılından önce 23 Nisan; “Çocuk Günü”, “Çocuk Bayramı” gibi kavramlarla anılsa ve çocuk bayramı olarak kutlansa da ilk kapsamlı Çocuk Bayramı kutlamalarına 23 Nisan 1927 yılında başlanmıştır. “Çocuk Bayramı” Mustafa Kemal Paşa ve hükümetin de desteği ile 1929 yılında “Çocuk Haftası” adıyla yedi güne çıkarılmış ve kutlamalarda aktif rol Türk Ocaklarına verilmiştir. Maarif Teşkilatı’nın da okulları tatil ederek tüm öğrencilerin kutlamalara katılımını sağlamasıyla Çocuk Bayramı, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra memleketin her tarafında özel merasimlerle kutlanmaya başlanmıştır. Böylelikle 1929’da Çocuk Haftası olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan kutlamaları daha çok, çocukların sorunlarının gündeme getirildiği ve tüm Türkiye’nin coşkuyla kutladığı bir
bayram haline dönüştürülmüştür.