21 Aralık günü bunlar olmayacak

Abone ol

Dünya bir çılgınlığa kapıldı gidiyor. Kimi yer altına özel sığınak yaptırıyor, kimi güvenli sandığı yere kaçıyor. Oysa 21 Aralık'ta bu kehanetlerin hiçbiri olmayacak.

NASA açıkladı çare olmadı. Bilim adamları konuştu dinleyen yok. Din de devreye girdi, Vatikan ve Diyanet'ten açıklamalar geldi ama hala 'ya olursa'" korkusu yaşanıyor.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), hiçbirşey olmayacağından o kadar emin ki, 22 Aralık günü yayımlanmak üzere, ‘Neden Dün Dünya Yok Olmadı’ başlıklı bir video bile hazırladı.

BİTEN DÜNYA DEĞİL, GÜNEŞ ÇAĞI

Mayaların kehaneti insanlar tarafından şekillendirildi. 1440 günlük Haab takviminin sona erdiği 21 Aralık tarihi, Mayalar için ‘bir Güneş Çağı’nın sona ermesini ve yenisinin karşılanmasını’ temsil ediyor. Ancak insanlar, takvimin son bölümünü oluşturan 13’üncü baktunu (394 yıllık dönemler), Dünya’nın sonunu getirecek gelişmelerin habercisi olarak kabul ediyor.

GÜNEŞTE BU PATLAMALAR NORMAL

Kıyamet hikayeleri yayanların pek bilmediği bir konu, Güneş’in faaliyetlerinin her 11 yılda bir en yüksek değere çıkması ve yeniden normale dönmesi. Güneş döngüsü denilen bu süreçte, Güneş’in faaliyetleri ve yüzeyindeki karadeliklerin sayısında değişim gözlemleniyor. Güneş fırtınaları ve patlamalar artıyor.

Bu patlamaların yaydığı elektromanyetik parçalar, Dünya’nın atmosferine ulaşarak, telekomünikasyon ağını etkileyebiliyor. Bu kozmik parçalar aynı zamanda Kuzey Işıkları olarak bilinen doğa olayına neden oluyor.

KUTUPLAR DEĞİŞMEYECEK

Bazıları, 21 Aralık’ta Dünya’nın elektromanyetik alanlarının takla atacağını ve çok büyük afetler doğacağını düşünüyor. Bu durum, zaten yüz binlerce yıl süren döngülerde yaşanıyor. NASA, 21 Aralık’ta manyetik kutupların fazla etkilenmeyeceğini, bir değişim olsa bile sadece kozmik radyasyonun biraz artabileceğini belirtti.

Manyetik kutupların yer değişmesi (180 dönmeleri) en son 780 bin yıl önce gerçekleşti. Kısaca, Dünya bugünkü dengesinde yüz binlerce yıl devam etmeye programlı. Bilim insanları, bilinen tarihte sadece bir defa, kutupların 30 milyon yıl boyunca sabit kaldığını belirtti.

MARDUK ÇARPMAYACAK ÇÜNKÜ YOK

Nibiru, nam-ı diğer Marduk olarak bilinen dev gezegenin, 21 Aralık’ta Dünya’ya çarpacağına inanılıyor. Ancak Marduk var olsaydı, aylar, yıllar önceden kendisini belli etmesi gerekirdi. Hatta bu gezegenin varlığını deşifre ettiği antik Sümer yazıtları aracılığıyla ilk kez duyuran Azeri araştırmacı Zekeriya Sitchin, gezegenin ‘Mars ile Jüpiter arasından geçtiğini’ belirtti. Kısacabı var olsa bile Dünya’ya çarpması olası değil.

GEZEGENLER TEK SIRA OLMAYACAK

21 Aralık hakkında bir diğer korku, o gün Güneş Sistemi’ndeki tüm gezegenlerin aynı hizaya geleceği ve bunun felaketlere neden olacağı.

Bu konuda açıklama yapan yine NASA: “Gelecek onlarca yıl içinde gezegenlerin aynı hizaya gelmesini beklemiyoruz... Eğer böyle bir şey 21 Aralık’ta yaşanacak olsa bile, Dünya üzerindeki etkileri fark edilmeyecek kadar az olacak.”

Geçmişte, 1962, 1982 ve 2000 yıllarında gezegenlerin aynı hizaya gelmesi olayı yaşandı. 

3 GÜN 3 GECE KARANLIK DA OLMAYACAK

Başta Çinliler olmak üzere, 21 Aralık kehanetçilerini saran bu korku, Dünya’nın 21 Aralık’tan üç gün önce karamaya başlayacağı ve sonra sonunun geleceğine dayanıyor. Dünya, 23-25 Aralık’ta tamamen karanlığa gömülecek ve buzul çağı yaşanacak deniliyor.

Bu iddiaya dile getiren Japonya Prensesi olunca haliyle dünyada çoğu insan "ya doğruysa" demeye başladı.  Bu teori ‘New Age’ akımının parçası olan hayali Foton kuşağı senaryosuna dayanıyor.

NASA, ‘Güneş ve Dünya hizaya girmeyecek ve herhangi bir kararma yaşanmayacak” dedi.

Günün Önemli Haberleri