2017 YGS sonuçları sonuc.osym.gov.tr ekranı
Abone ol2017 yılı YGS sonuçları için gözler ÖSYM sitesine döndü. ÖSYM merkezi sonuc.osym.gov.tr sitesinden sonuçları ilan edecek, öğrenciler buradan sorgulama yapabilecek.
YGS sınav sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklanıyor. YGS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı tam olarak belli değil. Geçen yıllarda ÖSYM YGS sonuçlarını sorgulama ekranını saat 13.00'dan sonra açıklamıştı. Haliyle gözler ÖSYM merkezine sonuçlar için dönmüş durumda. YGS sonuçları sorgulama ekranına sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabileceksiniz.
Heyecan dorukta 2 Milyonun üzerinde öğrenci merakla sınav sonucunu bekliyor. ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre YGS sonuçlarının bugün ilan edilmesi planlanıyor. Bir çok öğrenci YGS puan türü ile tercih yapacak.
YGS sonuçlarına göre 180 puan alan herkes LYS'ye girmeye hak kazanacak. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak. YGS puan türüne göre de 2 yıllık bölümler ve 4 yıllık üniversiteler tercih edilebilir. Peki YGS ile öğrenci olan 4 yıllık bölümler hangileri;
YGS ile girilen 4 yıllık bölümler listesi : YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak. YGS-3 puan türü ile girilebilecek 4 yıllık bölümler çok fazla değil. 2017 YGS puanı ile tercih edebileceğiniz 4 yıllıklar arasında şunlar var : Kimya Öğretmenliği YGS-2, Okul Öncesi Öğretmenliği programına YGS-5; Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara YGS-4; Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) programlarına YGS-6 puan türüyle öğrenci yerleştirilecek.
YGS ile girilen 2 yıllık ön lisans bölümleri için tercih edebileceğiniz bölümler şunlar : YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi; YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi; YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik; YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi; YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri; YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.