2017 İmsakiye Antalya iftar saatleri sahur ezan vakti
Abone olANTALYA 2017 İmsakiyesi Diyanet tam listesi. Antalya imsakiyesine göre bugünkü iftar saatleri ve sahur vakitleri listelendi. Antalya Ramazan imsakiyesinde sabah - öğle ve akşam ezan namaz saatleri de yer alıyor.
Antalya 2017 Ramazan İmsakiye'sine göre ilk sahur yapıldı
peki ilk iftar saat kaçta açılacak. Antalya imsak vakitleri ve
iftar saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitende
yayınlandı. Antalya İmsakiye 2017 tam listesine göre bu yıl 17
saati aşkın süre oruç tutulacak. İlk oruçlar en uzunları olacak, 21
Haziran 2017 tarihinden sonra iftar daha erken saatte olmaya
başlayacak. En erken iftar doğu illerinde en geç ise batı illerinde
yapılacak. Dünya üzerinde en uzun süre 22 saat ile İskandinav
ülkeleri oruçlu olacak.
İmsakiye 2017 Antalya
takvimine göre sahur vakitleri ve iftar saatleri şöyle;
İMSAKİYE 2017 DİYANET TAKVİMİ İL İL LİSTESİ
Sağlık Bakanlığınca ramazan ayının sağlıklı geçmesi için örnek iftar ve sahur sofrası hazırlandı. İftarda çorba, et, zeytinyağlı yemekler, sütlü tatlı ve meyve, sahurda ise süt, yumurta, kahvaltı tabağı yeşillik ve kuruyemiş tüketilmesi önerildi.
İftar menüleri : İftara güzel sıcak bir çorba ile başlayalım. Ana sıcaklara geçildiğinde et, kuru baklagil tercih edin. Yemek tabağında haftada bir iki defa kuru baklagil, sebzeli et yemeği tüketin. Ramazanda balık yemem diye düşünmeyin. Ramazan ayında da balık tüketimine özen gösterin. Zeytinyağlı yemekleri de hem hafif hem doyurucu olup hazmı kolay olduğu için soframızda bulundurmaya çalışalım.
İftar - Sahur arası su için : Diyetisyen
Çelikay, sağlıklı birinin günde en az 1,5-2 litre su tüketmesi
gerektiğine dikkati çekerek,"iftardan sahura kadar canımız istese
de istemese de 2-2,5 litre su tüketelim. Gazlı içecekler değil,
ayran, maden suyu, az şekerli yapılan kompostolar
da su ihtiyacımızı karşılaİftardan sahura kadar çay
içerseniz su kaybınız daha fazla olacaktır."
İftardan sonra süt tatlısı yiyin : 17 saat aç kalacağımız için açlık kan şekerimiz de çok fazla düşüyor. Onun için de her gün tatlı tüketmek yerine haftada 2-3 defa tüketmek ve özellikle sütlü tatlıları tercih etmek doğru olacaktır.
Oruç zeytin mi hurma ile mi açılmalı : Bu bir tercihtir. Zeytin ile hurma ile açabilirsiniz. Zeytinin 5 tanesi bir tatlı kaşığı zeytinyağı içerdiği için gayet faydalıdır. Hurma da ramazana özgü bir tattır, gelenekseldir. Posa miktarı çok yüksektir. Orucumuzu bir iki tane hurma ile de açabiliriz.
Sahurda ne yemeli : Kan şekerimizin kısa sürede düşmesi, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk gibi sıkıntılar ortaya çıkacak. Onun için mutlaka sahura kalkalım. Yumurta anne sütünden sonra en güzel protein içeren yiyecektir. Bir gün haşlama, bir gün menemen az tuzlu, az yağlı, bir gün de omlet olarak tercih edebilirsiniz. Salatalık, domates, yeşillik ve kuruyemişler de tercih edilebilir. Sahurda hamur işi ve karbonhidrat içerikli ürünlerden uzak durunk, bu tarz yiyecekler tok tutmadığı gibi çok susamanıza sebep olur.
Tok tutan yiyecekler : Proteinli yiyecekler daha uzun süre tok tutuyor. Börek yerine tam buğday ekmeğiyle güzel bir kahvaltı. Yatmadan yoğurt tüketin. Probiyotiktir, rahatlatır, uyutur. Ramazanda oruç tutarken süt de güzel bir içecek. Bitki çayları da tüketilebilir. Ihlamur, adaçayı, rezene, kuşburnu tercih edilebilir. Kuruyemiş, meyve de olmazsa olmazdır. Kahvaltı yerine yemek tercih edenler de sebzeli bir et yemeğiyle sahur yapabilir. Bulgur pilavı tok tutar. Sahurda da hatta mercimekli bulgur pilavı ve yanında ayranla çok rahat oruç tutulabilir.