200 yıllık hasret sona erdi

Abone ol

Bodrum'da 200 yıl önce miras bırakılan ve 300 kişiyi kapsayan tapular sahiplerine verildi.

Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde, Hacı Hüseyin Ağa'nın 200 yıl önce bıraktığı 75 milyon lira değerindeki arazide miras hakkı bulunan 33 torunun 18'inin son sağ varisleri olan ve yaklaşık 300 kişiyi kapsayan tapular dağıtılmaya başlandı.

Tapu sahipleri kendilerine miras kalan yüzlerce dönümlük arazilerin tapusunun verilmesi için 2010 yılında hukuk mücadelesi başlamıştı. Mücadelenin ilk bölümü kısa bir süre önce sona erdi ve çıkan kesinleşmiş tashih kararları tapu dairesinde tescil ettirildi. Bodrum'daki bir emlak bürosuna tapuları asılan mirasçılar tapularının çıktığını görünce büyük mutluluk yaşadı.

SÜLALE AVUKATI AÇIKLADI

Yaşanan 3 yıllık süreç hakkında gazetecilere bilgiler veren bir mirasçının çocuğu ve sülalenin avukatı Devrim Deniz, bu davayı uzun süredir takip ettiklerini söyledi.

Babasının da mirasçılardan birisi olduğunu ifade eden Deniz, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda tapularımızın bir kısmını aldık. Tescillerimiz yapıldı, tapularımızı çıkarttık. Bunun yanı sıra halen devam etmekte olan tahsil davamız var ki onları da bu yıl sonu gibi karara bağlayacağımızı düşünüyorum. Yapılacak bilirkişi incelemeleri sonucunda bu yerlerin arazi değeri ve bina değeri tespit edilecek ve ihale yoluyla satışa sunulacak. Bina sahiplerinin mirasçılarla anlaşması söz konusu olmazsa ihale yöntemiyle satışa gidilecek. En yüksek bedeli verene de satışı yapılacak" dedi.

Yaklaşık 3 yıl önce sülalenin kendilerine müracaat ettiğini belirten emlak şirketinin yetkilisi Tuncer Rıfat Barın ise bir yıl içerisinde veraset ilanlarının çıktığını ve arkasından iki sene içinde tespit kararları alındığını bildirdi.

18 TORUNUN MİRASÇILARI TAPULARINI ALDI

Tapuların tescilini yaptırdıklarını ve sahiplerine dağıtmaya başladıklarını anlatan Barın, "3 sene içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda 18 torunun son sağ mirasçıları tapularına kavuştu. 15 torunun daha tapu için hukuk mücadelesi devam ediyor. En geç yıl sonunda o tapuları da çıkartmış oluruz" diye konuştu.

Söz konusu arazilerin üzerinde binalar olduğuna işaret eden Barın, bu binaların arazileri işgal ettiğini öne sürdü. Barın, "Bu işgal ile alakalı ya gelecekler tapularını bizim mirasçılardan anlaşma yoluyla alacaklar veya avukatımız devam edip ortaklığın giderilmesi davasına katılacak onda da betonarme fiyatı ayrı tespit edilecek, arsa fiyatı da ayrı tespit edilecek, her ikisi de aynı anda satışa çıkacak. İhale de en fazla para verene satılacak" ifadelerini kullandı.

Mirasçılardan emekli öğretmen Hüseyin Ünlü de "Bu tapuyu dedem bekledi, rahmetli annem bekledi bana nasip oldu" diyerek duygularını şu sözlerle anlattı:

"Bundan önce çeşitli davalar açıldı bu davalarla bırakın soy ağacını çıkarmak doğru dürüst karar bile alınamadı ama Tuncer bey bu işi bildiği için bizim önümüze geçtiği için kendisine teşekkür ediyorum."

Tapularını almanın mutluluğunu yaşayan mirasçılar, gazetecilere tapuları ile poz verdi.

Günün Önemli Haberleri