19 kişilik aile yeşil karta sevindi

Abone ol

Kahramanmaraş'ta bir ailenin tam 17 çocuğu var. Geçim sıkıntısındaki aileye devlet el uzattı.

Kahramanmaraş'ta 17 çocuğu bulunan ve geçim sıkıntısı çektifini ifade eden bir vatandaşa, kendisi, eşi ve çocukları için yeşil kart verildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkoğlu ilçesine bağlı Dedeler köyünde yaşayan Ahmet Yağdıgül (52), Türkoğlu Kaymakamlığına başvurarak kendisi, eşi ve 17 çocuğu için yeşil kart istedi.

Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda başvurusu kabul edilen Ahmet Yağdıgül'ün kendisi eşi ve 17 çocuğu için yeşil kart hazırlandı. Türkoğlu Kaymakamlığının Yeşil Kart Bürosu'na giden Ahmet Yağdıgül, 19 yeşil kartı görevlilerden teslim aldı.

Ahmet Yağdığül, Yeşil Kart Bürosu görevlilerinin sorularını yanıtlarken 52 yaşında olduğunu ve 17 çocuğunun bulunduğunu söyledi. Ekonomik durumunun iyi olmadığını ifade eden Yağdıgül, ''Yeşil kartlarımızı aldık. Allah devlete zeval vermesin. Şimdi kendimin, eşimin ve çocuklarımın daha fazla güvende olduğunu düşünüyorum'' dedi.

7 erkek ve 10 kız babası olduğunu kaydeden Ahmet Yağdıgül, en büyük çocuğunun 28 yaşında olduğunu, en küçük çocuğunun ise 4 ay önce dünyaya geldiğini bildirdi.

Ahmet Yağdıgül, 19 yeşil kartı ceplerine sığmaması nedeniyle bir poşet içerisine koyarak Yeşil Kart Bürosu'ndan ayrıldı.

Günün Önemli Haberleri