19. İzmir Kitap Fuarı Başlıyor
Abone olTÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene on dokuzuncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, 19-27 Nisan 2014 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.
tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene on
dokuzuncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, 19-27 Nisan 2014
tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşmaya
hazırlanıyor.
Bu yıl 390 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan fuarda dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle yaklaşık 100 etkinlik gerçekleştirilecek.
Fuarda düzenlenecek etkinlikler kapsamında Feyza Hepçilingirler, Doğan Hızlan, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Muzaffer İzgü, Füruzan, Ercan Kesal, Murathan Mungan, Ayfer Tunç, Üstün Dökmen, Deniz Kavukçuoğlu, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Mustafa Balbay, Ahmet Telli, Erdoğan Aydın, Yekta Kopan, Enver Ercan, Erendiz Atasü, Onur Öymen, Aslı Tohumcu, Behiç Ak, Bülent Habora, Nihat Behram ve pek çok değerli yazar ve şair konuk oluyor.
GARİP'İN ŞAİRİ 100 YAŞINDA
Şiirimizin önemli isimleri Orhan Veli ve Oktay Rifat’ın
doğumlarının 100, Melih Cevdet Anday’ın 99. yaşı sebebiyle fuarın
teması “Garip Şairleri 100 Yaşında” olarak belirlendi. Fuarda sunuş
yazısının Enver Ercan tarafından hazırlandığı TÜYAP’ın
düzenleyeceği“Garip Şairleri 100 Yaşında Sergisi”nin yanı sıra şiir
dinletileri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
Çukurova ve Bursa kitap fuarlarının ardından İzmir Kitap Fuarı’nda da Orhan Kemal’in 100. yaşı TÜYAP tarafından kutlanmaya devam ediyor. İçerik ve arşivin Işık Öğütçü, tasarımının ise Sadık Karamustafa tarafından yürütüldüğü Orhan Kemal 100 Yaşında sergisi fuar süresince İzmirli okurlarıyla buluşacak.
ONUR KONUĞU HEPÇİLİNGİRLER
19. İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu değerli yazar Feyza Hepçilingirler. 1948 yılında Ayvalık’ta doğan Hepçilingirler, İstanbul Yüksek Öğretmen Okulunu ve İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İzmir Kemalpaşa ve İzmir Karataş liselerinde edebiyat öğretmeni ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yazmaya, okul yıllarında (1963) Feyza Baran adıyla ve İzmir’de kimi dergilerde yayımlanan şiirlerle başladı. 1979 yılında Kültür Bakanlığının açtığı Çocuk Yapıtları Yarışmasında ‘Yanlışlıklar’ adlı oyunuyla Başarı Ödülü, 1981′de Akademi Kitabevi Yarışmasında ‘Sabah Yolcuları’ adlı dosyasıyla Öykü Birincilik Ödülü kazandı. ‘Eski Bir Balerin’ adlı kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanını (1985), ‘Potluğu Gidermek’ adlı öyküsüyle Yunus Nadi Armağanı Öykü İkincilik Ödülünü (1989), ‘Ne Güzel Ölmüştüm’ adlı öyküsüyle Borski Grümen (Balkan Yazarlar Karşılaşması) Ödülünü (1991), ‘Savrulmalar’ adlı öykü kitabıyla da Sedat Simavi Edebiyat Ödülünü (1997) aldı. Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevliliğine ve Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki’nde yazılarına devam etmektedir.
Girişin ücretsiz olduğu 19. İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, kapanış günü 27 Nisan 2014 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.