180 kiloya inmişti

Abone ol

320 kilodan 180 kiloya düşen ancak yeniden 300 kiloya çıkan Bolulu Özacar hastanede.

İstanbul'da geçen yıl gördüğü tedaviyle kilosu 320'den 180'e düşen ve daha sonra aldığı kilolarla yeniden 300 kiloya ulaşan Bolulu Mustafa Özacar, hastanede tedavi altına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçen yıl 320 kilo olarak gittiği İstanbul'daki tedavinin ardından 180 kiloya kadar düşen Özacar, tedaviden 2 ay sonra yeniden kilo almaya başladı. Bu süre içinde kilosu 300'e ulaşan Özacar, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İstanbul'daki tedavinin ardından zayıflamak için gerekli olan ilaçları alamadığını anlatan Özacar, bu yüzde kilo almaya başladığını ifade etti. Son 3 ay içinde 180 kilodan 300 kiloya çıktığını belirten Özacar, şunları söyledi:

''Kilo almaya devam ediyorum. Almış olduğum ilaçların paraları devlet tarafından eczanelere geç ödendiği için eczaneler bu ilaçları vermek istemiyor. Ben 10 tane ilaç kullanıyorum. İlaçları alabilirsek alacağız, alamazsak şansımıza. Yapacak bir şey yok.''

İLAÇLARIN ALIMI

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, obez hastalarının kullandığı ilaçların paralarının eczanelere 2 ay gecikmeli olarak ödendiğini doğrulayarak, ''Obez hastaları tarafından kullanılan ilaçların fiyatları yüksek. Bunun için iki aylık bir gecikme yaşanmakta'' dedi. Koç, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile obez hastalarının ilaçlarının paralarının ödenmesi konusunda görüştüğünü kaydederek, şunları söyledi:

''Sağlık Bakanlığı yetkilileri, obez hastalarının kullandığı ilaçlarla birlikte birkaç ilaç üzerinde uygulama yapacak. 1 Ağustos tarihinde uygulamaya girecek çalışma üzerinde ufak tefek değişiklikler yapılacak. Ciddi bir değişiklik olmayacağını bildirdiler. Obez hastalarının kullandığı ilaçlar konusunda bir çalışma yapılacak.'' Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde görevli aynı zamanda Memur Sen Hastane Temsilcisi Dr. Selçuk Bostan da ''Gerçekten ihtiyacı olan ve raporu bulunan hastalara bu ilaçların verilmesi gerek. Şu an hastanemizde yatan 300 kiloluk bir hasta, maddi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle ilaç almakta zorlanıyor'' dedi.

Günün Önemli Haberleri