160 kilo eroin PKKnın çıktı

Abone ol

160 kilo eroini narkotik köpeği Has buldu. Eroin PKK'nın çıktı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde arama yapılan bir kamyonda ele geçirilen 130 kilogram eroinin, terör örgütü PKK ile bağlantısının olduğu ve soruşturmanın bu yönde devam ettiği bildirildi.

İlçe girişinde durdurulan F.T'nin kullandığı 63 EE 971 plakalı kamyonun yakıt tankı ve ''zula'' diye tabir edilen özel bölümlerinde ele geçirilen 130 kilogram eroin, Sivas Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kamyon sürücüsü F.T. ile yanındaki C.Ö. (17) ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere şubeye götürüldü.

PKK BAĞLANTISI

İstanbul istikametine götürülmeye çalışıldığı öğrenilen uyuşturucunun terör örgütü PKK ile bağlantısının olduğunu belirten yetkililer, soruşturmanın bu yönde sürdürüldüğünü kaydettiler.

Operasyonun Van, Hakkari ve İstanbul ayağının da araştırıldığı belirtildi.

130 KİLOGRAM EROİNİ BULDU OYUNCAK TOPU HAK ETTİ

Bu arada, operasyonda kullanılan narkotik dedektör köpeği ''Has'' da ele geçirilen eroinle birlikte objektiflere poz verdi.

Narkotik köpeği Has, özellikle aracın yakıt tankında kaynak kullanılarak yapılan ikinci bir bölmede zulalanmış uyuşturucunun bulunmasında büyük rol oynadı.

130 kilogram eroini bulan narkotik köpeğine ödül olarak en sevdiği oyuncak olan top verildi.

Günün Önemli Haberleri