152 öğrenci disiplinlik

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Çelik, son üç öğretim yılında şiddet olaylarına karışan öğrenciler hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son üç öğretim yılında şiddet olaylarına karışan 59 öğrencinin hüküm giydiğini, 152 öğrencinin de disiplin cezası aldığını bildirdi.

Çelik, CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı'nın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, son üç öğretim yılında şiddet olaylarına karışan 59 öğrencinin hüküm giydiğini, 152 öğrencinin de disiplin cezası aldığını, bunun dışında Milli Eğitim Bakanlığında hazır bir veri bulunmadığını kaydetti.

Bakan Çelik, ders kitaplarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, öğretim programları ve ders kitaplarının, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alan Türk milli eğitiminin genel amaçları, dünya ile entegrasyon ve AB standartlarının dikkate alınarak hazırlandığını belirtti.

Bakanlık birimlerince değişik zamanlarda hazırlanan genelgelerle valiliklere, çocukların ve gençlerin şiddet eylemlerinden ve zararlı maddelerden korunması amacıyla yapılacak çalışmaların bildirildiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çelik, şunları kaydetti:

''Faaliyetlerin daha etkin ve yaygın olması, kararların süratle uygulamaya geçirilmesi amacıyla illerde 'İl Eğitim ve Gençlik Komisyonları' oluşturulmuştur. Öğrencilerin sosyal kültürel ve sportiffaaliyetlerde etkin olarak görev almaları teşvik edilmektedir.

Öğretmenler, rehber öğretmenler ve okul yönetimince öğrencinin gelişimi, psikolojik ve sosyal açıdan sağlığını olumsuz etkileyecek durumlarda ve kişisel problemlerde (Bozuk aile ilişkileri, okul başarısızlığı, zararlı madde kullanımı, şiddet ve benzeri) erken önlemlerin alınmasına dikkat edilmektedir.

Öğrenci velilerine yönelik olarak okul rehberlik servislerinde aile eğitimi verilmektedir. Gerektiğinde aile eğitimine yönelik üniversite ve uzman kişilerden destek alınmaktadır.''

Günün Önemli Haberleri