1350 orman yangını çıktı 4 bin hektar yandı

Abone ol

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci açıkladı, bu yıl çıkan orman yangını sayısı 1350. Toplam yanan alan ise 4 bin 300 hektar.. Ne yazık değil mi?

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, bu yıl Türkiye genelinde çıkan 1350 orman yangınında 4 bin 300 hektar alanın zarar gördüğünü bildirdi.

Kahveci, Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen köylere yangın tankeri dağıtım töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınları için halen kırmızı alarmda olduklarını söyledi.

Bu yıl orman yangınlarının 26'sına yangın söndürme helikopteri, 15'ine de uçaklarla müdahalede bulunduklarını belirten Kahveci, şöyle konuştu:

''Bu yıl ülke genelinde çıkan 1350 orman yangınında 4 bin 300 hektar alan zarar gördü. Bunların bir kısmı verimli, makilik ve geçen yıl ağaçlandırdığımız alanlardır. Yangınlarla mücadeleyi 1100 arazöz, 11 bin yangın işçisi ve 2 bin 500 teknik kadroyla sürdürüyoruz. İzmir, Bursa Armutcuk ve Kocaeli'nde çıkan yangınlar gerçekten tehlike yarattı. Böyle 5 ayrı yangında 200 hektarın üzerindeki alanımız zarar gördü. Yangınların yerleşim yerlerine çok yakın olması, buraları zaman zaman tehdit etti. Ancak çok şükür ki herhangi can kaybı olmadan yangınlar söndürüldü. Ancak sezon başında 1 helikopterimiz su alırken teknik arızadan dolayı düştü. Maalesef orada bir pilot ve memurumuzu şehit verdik. Bunun dışında ufak tefek yaralanmalar olmasına rağmen ciddi can kaybı yaşanmadı.''


Günün Önemli Haberleri