12 hükümet değişti okul inşaatı bitmedi

Abone ol

Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binası 18 yıldır atıl durumda bekliyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yarım kalan binanın gerekli ödenek tahsis edilerek önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine kadar bitirileceğini söyledi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 1992 yılında İmam Hatip Lisesi Koruma Derneği tarafından inşaatına başlanan lise ek binası, yaklaşık 18 yıldır tamamlanmayı bekliyor. 1995 yılında kaba inşaatı tamamlanan bina 15 yıldır atıl duruyor. 1995 yılında zemin ve birinci katı 1 yıl boyunca eğitim ve öğretime açılan yapı, yaklaşık 14 yıldır öğrencilerini bekliyor. Gerekli kaynak bulunamaması sebebiyle atıl durumda bekleyen binanın zemin ve 1. katı tamamlandı.

12 HÜKÜMET DEĞİŞTİ, İNŞAAT BİTMEDİ

Vali Şahabettin Harput, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker'den yarım kalan okul hakkında bilgi aldı. Okulun 18 yıl önce tarafından temeli atılarak kaba inşaatının kısa bir sürede bitirildiğini ifade eden Şeker, ek okul binanın eğitim ve öğretime açılması için gerekli ödeneğin ayrılacağını söyledi. Okulda incelemelerde bulunan Harput, lisenin hemen eğitim ve öğretime açılması için talimat verdi. Valiliğin kendi ödeneği ve hayırseverlerin de desteğiyle liseyi ayağa kaldırmayı istediklerini söyleyen Harput, "Lise neredeyse 20 yıldır bitirilememiş. Bu acı bir durum. Eğitim kurumunun ödenek problemini hızlı bir şekilde çözeceğiz. Bunun için hayırseverlerimizle de görüşeceğiz. 2011 yılında ek binayı hizmete açacağız" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri