110 Soruda Yaratılış
Abone olEvrim Teorisi ve Yaratılış inancı arasında süren kavgada yaratılış cephesinden bilimsel yanıtlar
"Klavyenin tuşlarına saniyede bir defa rast gele basan birinin, yalnızca bir defa “evrim hipotezi” yazabilmesi için yaklaşık 317 milyar yıl uğraşması gerekir... " diyor Prof. Dr. Arif Sarsılmaz ve bugüne dek bilimselliği tartışılan evrim karşıtı eserlerin tersine evrim dayatmasını bilimsel verilerle sorgulayarak bilime rağmen evrim teroisinin doğruluğunu savunmanın yobazca bir inanç dayatması olduğunu işaret ediyor.
"Eğer evrim bir inançsa ve ona iman ediliyorsa sözümüz yok ve inananlara saygımız var ama söz konusu olan bilimsel bir teorisi ise o zaman bilimsel verilerin ışığında bu teorinin tartışılmaz bilimsel gerçek olduğu dayatmasının tartışılması gerekiyor" diyen Prof. Dr. Arif Sarsılmaz'ın konuyu ders olarak okutmuş bir bilim adamı olması da eseri özellikle kayda değer kılıyor.
Evrimci görüşün en sağlam kalesi olarak gördüğü ve sık sık başvurup sığınmak istediği mutasyonlar konusunun biyolojik ve genetik bilmin gelişmesi ile büsbütün sarsıldığını belirten Prof. Dr. Arif Sarsılmaz , Altın Burç Yayınlarından neşredilen adlı eserindeher canıl türünün ve o türe ait özelliklerin, kromozonlardaki DNA'lara kaydedilmiş olduğunun altını çiziyor. Mutasyonlarda DNA'larda bazı farklılaşmalar görüldüğünü ama değişikliklerin hemen hepsinin o türün özelliklerinin sınırları içinde kaldığına dikkat çeken Sarsılmaz, son yıllarda değişik yerlerde bulunan insan isketlerinin hep insanın müstesna yaratılmış olduğunu gösterdiğini savunuyor.
Sarsılmaz, "Varlık, tarih boyu gelen olarak yaratılışla izah edilmiştir. Varlıktaki sistem, denge, gayelilik, işbirliği, onun mutlak bir ilim, irade ve kudrete dayandığını gösterir ve tesadüfü reddeder.. Ancak evrim, tabiata, sebeplere, tesadüflere ve atomlara gizli bira irade ve şuur izafe ederek; eserden müessire, fiilden faile giden bütün yolları tıkamaktadır. Klavyenin tuşlarına saniyede bir defa rast gele basan birinin, yalnızca bir defa" evrim hipotezi" yazabilmesi için yaklaşık 317 milyar yıl uğraşması gerekir. Bir evrimci, iki cam ve bir çerçeveden oluşan basit bir gözlüğün kendi kendine olduğu fikrini reddederken , mükemmel organizmların kendiliğinden oluştuğunu iddia etmektedir. Dinî inançlarla çakışan evrim teorisinin Yaratıcıyı reddedip kâinattaki bütün işleyişi ve özellikle canlılardaki hassas yapıyı tesadüfle izahı bilimle dini karşı karşıya getirdiği gibi ilim dünyasında da tartışmalara yol açıyor.
Eserde:
-Evrimin temel iddiaları nelerdir?
-Mutasyon nedir?
-Evrimci düşüncenin kullandığı fosiller için paleontoloji ne diyor?
-Evrimi ispat için yapılan paleontolojik çalışmalar bilimin ölçülerine uyuyor mu?
-Proteinlerin tesadüfen oluştuğunu farz etsek, buradan ilk canlıya nasıl geçilebilir?
-Dünyanın yaşı evrim süreçleriyle insan gibi bir türün meydana gelmesine imkân verecek kadar uzun mudur?
Gibi sorular cevaplanırken felsefeden fiziğe matematikten moleküler biyolojiye ve genetiğe onlarla bilimin verileriyle konuya geniş bir bakış açısıyla bakılıyor" diyerek kitabının bu konuda ne ilk ne de son eser olmadığını belirtiyor ama bu tartışmaya bilimsel veriler ışığında önemli katkılar sağlayacak bir eser kaleme almak için yoğun çaba sarf ettiğini söylüyor...
Takdim yazısı M. Fethullah Gülen tarafından kaleme alınan eserin ilmî hakikatleri çarpıtmadan, yaratılanlardaki değişimi reddetmeden fakat bunu Pozitivizme de Materyalizme de âlet etmeden, biyolojik hâdiselerin temelindeki ilim, irade ve kudret tecellilerine ışık tutmakta olduğu belirtiliyor.
Kitapta yer alan soru ve cevapları birlikte okura sunulan CD'den video görüntüler eşliğinde izlemek ve dinlemek de mümkün.