11 Eylül çizgi roman oldu

Abone ol

ABD'de düzenlenen 11 Eylül saldırıları, çizgi roman haline getirildi.

ABD'de düzenlenen 11 Eylül saldırıları, Sid Jacobson ve Ernie Colon tarafından çizgi roman haline getirildi. ''Richie Rich'' serisinin yaratıcı olan 76 yaşındaki Jacobson ve 25 yıl boyunca ''Richie Rich'' ve ''Casper''ı çizen 75 yaşındaki Colon'un kaleme aldığı ''11 Eylül Raporu: Çizgi Uyarlaması''nda, 11 Eylül saldırıları ve sonrasındaki gelişmelerden oluşan yaklaşık 600 sayfalık federal raporun bir özeti yer alıyor.

Bu ay piyasaya çıkan ve ''Hill and Wang'' tarafından yayımlanan çizgi romanın yaratıcıları, saldırılarla ilgili 600 sayfalık raporun burada yaklaşık 150 sayfaya indirgendiğini ve çizgi uyarlamanın raporu okumaktan bunalabilecek okuyuculara yardımcı olacağını söylediler. Çizgi romanı yazarken ''dürüst ve saygılı'' olmaya özen gösterdiklerini belirten Jacobson ve Colon, raporu hazırlayan komisyonun ifadelerinin yüzde 99 oranında olduğu gibi verildiğini kaydettiler.

Jacobson, Usame bin Ladin, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve hava korsanları gibi romandaki karakterlerin yüzlerini çizerken fotoğraflarından yararlandıklarını ifade ederek, projeye raporun kamuya açıklandığı 1,5 yıl önce başladıklarını ve kitapla, özellikle raporu okumayı tercih etmeyecek gençleri ve çocukları bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri