100. Yıl resmen başladı

Abone ol

F.Bahçe'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar Anıtkabir'i ziyaret etti.

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar Anıtkabir'i ziyaret etti.

Fenerbahçe Kulübü, 100. kuruluş yıldönümü etkinliklerine, Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü 1918 yılında ziyaret ettiği gün olan 3 Mayıs'ta başladı. Atatürk'ün Fenerbahçe'yi ziyaretinden 88 yıl sonra Fenerbahçe yöneticileri ve sarı-lacivertli taraftarlar, Başkan Aziz Yıldırım'ın da katıldığı törenle Anıtkabir'i ziyaret etti. Aziz Yıldırım ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık bin Fenerbahçe taraftarı, Atatürk'ün mozolesine geldi. Aziz Yıldırım'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ellerinde karanfiller bulunan Fenerbahçe taraftarlarının, üzerinde 'Atam İzindeyiz, Biz de Fenerbahçeliyiz' yazılı kıyafetler giydikleri gözlendi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, daha sonra Misak-i Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atam; Kurtuluş Savaşı'nda komutanız altında bu ülkenin bağımsızlık ve kurtuluşu için canlarını feda eden ve her türlü katkıda bulunan kulübümüz mensupları, kulübümüz tarihinin vazgeçilmez temel ilkesi olan Cumhuriyet'e bağlılık, vatanseverlik düşüncelerinin tohumlarını atmıştır. Ulusumuzun en büyük ve ortak değerleri olan ilkelerinizin sadık bekçileriyiz. Temelini attığınız çağdaş Cumhuriyet Türkiyesi'nin bireyleri olmak bizlerin onuru ve gururudur. Ulusumuzun atasının Fenerbahçeli olması ayrıca kulübümüzün ve taraftarlarımızın onuru ve gururudur. Kurduğunuz Cumhuriyet kadar sağlam ilke ve temeller üzerinde büyüyen kulübümüz, bugün kulübümüzü ziyaretinizin 88. yılını idrak etmektedir. Bir asırdır ilke ve inkılaplarınıza sadakat ile bağlı kulübümüz nice 100 yıllar boyunca da aynı bağlılıkla ilke ve inkılaplarınızın takipçisi olacaktır. Bugün aziz hatıranızı saygı ile yad ederken çağdaş, demokratik, parlamenter Türkiye'nin yıkılmaz bir kalesi olarak Atatürkçü duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi huzurunda tekrarlarız. Ruhunuz şad olsun."

Aziz Yıldırım, daha sonra yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlarla birlikte Anıtkabir'de basın mensuplarına poz verdi. Anıtkabir ziyareti sırasında taraftarlar Başkan Aziz Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada, Anıtkabir ziyaretine katılan milli halterci Halil Mutlu da taraftarlardan büyük ilgi gördü.

Günün Önemli Haberleri