100 bin kişi Kazlıçeşme'de toplandı

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) organizasyonuyla Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda nevruz kutlaması yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, BDP'nin nevruzu kutladığı Kazlıçeşme Meydanı'na gelerek incelemelerde bulundu. Çapkın, alanda görevli polis müdürlerinden bilgi aldı.

Kazlıçeşme'de polis, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi aldı. Meydana çıkan birçok yol saat 07.30'dan itibaren tirafiğe kapatıldı. Meydana gelenler üstleri arandıktan sonra içeri alındı. Sıkı bir denetimden geçirilen vatandaşların ellerindeki pankartlarda incelendi.Polise göre kutlamalara 100 bin kişiden fazla katılım var. Kutlamalar kapsamında BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapması bekleniyor.

BDP'nin organize ettiği nevruz kutlamalarına katılmak için alana gelen 30 kişilik grup ile polis arasında arbede yaşandı. BDP Küçükçekmece ilçe teşkilatı üyesi olduğu belirtilen grup, arama noktasındaki polislerin üstlerini aramasına izin vermedi. Bunun üzerine polis, grubu alana sokmadı. Bu sırada grup ile polis arasında arbede çıktı. Grup üyeleri çekim yapan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Olay BDP'li görevlilerin araya girmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


KUTLAMALARDA TEK TİP KIYAFET

Kazlıçeşme'deki nevruz kutlamalarına arasında yeşil renkte tek tip elbise giyen bir grubun zafer işareti yaparak düzenli yürüyüş eşliğinde Kürtçe marş okuması dikkat çekti.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE İZİNSİZ GÖSERİLER

Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde akşam saatlerinde vatandaşlar Nevruz dolayısıyla ateş yakıp halay çekti. Kutlamadan sonra yasa dışı bir grup, çöp konteynerini devirerek ateşe verdi. Slogan atan gruptakiler, polis ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine dağılarak ara sokaklara kaçtı.       

Gaziosmanpaşa Dörtyol Heykel Parkı, Esenyurt Kıraç Mehterçeşme Mahallesi ile Atatürk Mahallesinde de yüzleri maskeli gruplar, Nevruz kutlamalarını bahane ederek, izinsiz gösteri yaptı. Çevreye molotofkokteyli atan göstericiler, polis ekiplerinin sevk edilmesinin ardından kaçarak uzaklaştı.       

Bahçelievler Yenibosna Cemevi yakınlarında izinsiz gösteri yapan bir grup da polislerin gelmesinin ardından dağıldı. 

Öte yandan, Eyüp Alibeyköy Veysel Karani Camisi yanındaki boş alanda Nevruz ateşi yakıp halay çeken bir grup, terör örgütü lehine slogan attı. Polis izinsiz gösteri dolayısıyla önlem alırken, gruptakiler bir süre sonra eyleme son verdi.

ERZURUM'DA NEVRUZ COŞKUSU

Erzurum'da düzenlenen Nevruz kutlamasında, Çevik Kuvvet ekipleri, çocuklarla oyun oynadı. BDP Erzurum İl Başkanlığınca Eski Hayvan Pazarı'nda düzenlenen Nevruz kutlamasına, partililerle vatandaşlar katıldı. BDP İl Başkanı Rıza Güler, burada yaptığı konuşmada, Nevruz'un "özgürlük ateşi" anlamına geldiğini belirterek, din, dil, ırk ve ulus gözetmeksizin emekçilerin aydınlandığı bir gün olduğunu ifade etti.

Mahalli şarkıcıların seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekenler, daha sonra Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Bu arada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce kutlama programına katılan çocuklara, 200 balon ve 30 futbol topu dağıtıldı. Programda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, çocuklarla çeşitli oyunlar oynadı, ip atladı.

DİYARBAKIR'DA NEVRUZ ATEŞİ

Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisince (BDP) düzenlenen Nevruz etkinliği başladı.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığınca, Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılacak vatandaşlar, şehrin 16 noktasından Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli özel firmalara ait araçlarla ücretsiz olarak getirildi.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe gelenler, güvenlik güçlerince üzerleri alındıktan sonra alana alındı.

Etkinliğe aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu çok sayıda kişi katılıyor.

Etkinliğin saat 16.00'da sona ereceği bildirildi.

Günün Önemli Haberleri