10 yaşında KATİL

Abone ol

Çocuklar arasında şiddet gittikçe yaygınlaşıyor. 10 yaşında çocuk arkadaşını öldürdü.

Adana’da misket oynarken çıkan kavgada 10 yaşındaki M.C.Ö., arkadaşı 13 yaşındaki Uğur Mencik’i kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Yüreğir İlçesi’ne bağlı Sofulu Beldesi 25 Sokak’ta oturan Uğur Mencik ile komşuları olan arkadaşı M.C.Ö., dün sabah misket oynarlarken tartıştı.

Çıkan kavga sırasında, ÇEAŞ Sofulu İlköğretim 5’inci sınıf öğrencisi M.C.Ö., aynı okulun 8’inci sınıf öğrencisi Uğur Mencik’i kalbinden bıçakladı.

Devlet Hastanesi’nde taşeron firma işçisi olarak çalışan 43 yaşındaki baba Ziya Mencik tarafından ağır yaralı olarak hastaneye götürülen Uğur, tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak öldü.

Doktorlar, Uğur’un kalbine isabet eden bıçak yarasından öldüğünü belirtirken, küçük katil zanlısı M.C.Ö. ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

M.C.Ö.’nün arkadaşını bıçakladığı için pişmanlık duyup sinirle başını duvara vurarak yaraladığı belirtildi.

Oğlunun ölümü üzerine sinir krizi geçiren baba Ziya Mencik, mesai arkadaşlarınca sakinleştirilmeye çalışıldı. Baba Mencik, “Sabah mesaiden çıkıp eve gelip uyudum. Sabah kavga sesleri üzerine kalktım. Oğlum yaralıydı. Kucağımda hastaneye getirdim. Bıçak kalbine isabet ettiği için kurtarılamadı. Komşumuzun oğluyla misket oynarken kavga etmişler. Böyle kavga olur mu” diye isyan etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

CEZA ALMAYACAK

10 yaşındaki M.C.Ö., TCK’nın 31/1’inci maddesine göre, 12 yaşını doldurmadığı için hiç ceza almayacak. “Yaş küçüklüğü” ile ilgili kanuna göre hakkında ceza kovuşturması da yapılmayacak olan ıslah evine de girmeyecek. Ailesine teslim edilecek. TCK’nın 36/1’inci maddesi şöyle: “Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir.”

Günün Önemli Haberleri