10 milyar dolarlık kadın

Abone ol

Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç 15 yıllık eşinden boşanıyor. Ancak bu pahalıya patlayacak.

İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç eşi İrina'dan boşandı. Abramoviç'in sözcüsü John Mann, Rusya'da boşanan çiftin çocuklar ve mal paylaşımı konularında da anlaşmaya vardıklarını belirtti.
İngiltere Premier Ligi futbol takımlarından Chelsea'nin de sahibi olan Rus milyarder Roman Abramoviç'in ekim ayında model Daria Zhukova ile olan yakınlaşması, "eşinden ayrılacak" dedikodularına neden olmuştu. Beş aydır evliliklerinin bozulmaması için mücadele eden, hatta birlikte "ayrılmıyoruz" diye açıklama yapan Abramoviç çifti, dün resmen boşandıklarını ilan etti.


Bu anlaşmanın işadamına ne kadara mal olduğu belli değil. Ancak uzmanlar eski bir hostes olan İrina Abramovic'in, işadamanın 11 milyar sterlinlik servetinin yarısı olan 5. 5 milyar Sterlini (15 Milyar YTL) alabileceğini belirtiliyor. Çiftin boşanma davası tarihin en pahalı boşanması olarak da tarihe geçti.

Abramovich'in 1991'de ikinci karısı olan Irina, ünlü milyarderle bir hamburger alacak parası bile olmadığı günlerde tanıştı. Rusya'nın en büyük petrol şirketi Gazprom'un eski patronu olan Abramovich'in çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda şirketi bulunuyor.

Babasını kazada kaybettikten sonra 5 kuruşsuz bir yetim olarak iş hayatına başlayan Yahudi asıllı Abramovich, Gorbaçov döneminin zengin ettiği Ruslardan biri. Rusya'nın CSKA Moskova takımının da sahibi olan Abramovich, 3 yıl önce Chelsea'yi 140 milyon sterline satın aldı. İngiltere'de milyonlarca sterlin değerinde çok sayıda evi, çiftliği, şatosu bulunan Abramovich'in Rusya ve Fransa'da da çok değerli arazileri ve gayrımenkulleri bulunuyor. İçinde bir de denizaltının bulunduğu büyük bir deniz filosuna sahip, 56 milyon sterlin değerinde Boeing 767 ve iş için kullandığı 28 milyon sterlin değerinde ikinci bir Boeing uçağı var. Ayrıca iki helikopter sahibi. Çok sayıda otomobili arasında özel olarak yaptırdığı biri karısı için iki adet Maybach 62 otomobillerine 1 milyon sterlin ödedi.

Günün Önemli Haberleri