10 bin km uzaktan nikahı bastı

Abone ol

Biri Irak'ta savaşta diğeri ise ABD'de. Aralarında neredeyse 10 bin kilometre var. Teknoloji onları bir araya getirdi.

ABD'nin Irak'ta bulunan askeri gücünde görev yapan bir ABD askeri, görev süresi uzatılınca kendisini bekleyen gelin adayı ile internette yaptığı tele-konferans video görüşmesi aracılığı ile evlendi.

Abraham Rhode adındaki ABD askeri bu yöntemi, mart ayındaki ülkesine dönme tarihinin ertelenmesi ve kendisini bekleyen gelin adayının çocuk beklemesi dolayısı ile uyguladı.

Geleneksel Hristiyan geleneklerine uygun olarak gerçekleştirilen evlilik seremonisinde her şey orjinaline uygun yapıldı. Tören, gelinin gelinlik giymiş olarak babasının kolunda elinde bir çiçekle salona girmesi ve bu esnada damatın karşı tarafta kameranın karşısında asker elbiseleri içerisinde beklemesi şeklinde gerçekleşti.

Damat, gelini beklerken yanında en iyi arkadaşı da bulundu. Çift, kameralar aracılığı ile verdikleri evlilik sözünden sonra evlilik öpücüğünüde uzun mesafeli gönderdi. Yeni evli çift, elektronik ortamda yaptıkları töreni yaz ayında gerçek hayatta da tekrar etmeyi planlıyor.

Birbirinden uzakta bulunanların yaygın olarak kullandığı internetten tele-konferans ile video görüşmesi, Abraham Rhode adlı askerin birliğinde bundan önce üç kere daha evlilik töreni için kullanılmış. Bu evliliklerden biri, birlik Kosova'da görev yaparken, diğer ikisi ise yine Irak görevi sırasında gerçekleştirilmiş

Günün Önemli Haberleri