1 YTLye bilet mahkemelik

Abone ol

Yazarların büyük zarar görmesi nedeniyle Şehir Tiyatroları'ndaki 1 YTL'ye bilet uygulaması mahkemelik oluyor.

Şehir Tiyatroları'ndaki oyunların telif hakkını elinde bulunduran ONK Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaca, belediyenin 1 YTL'lik bilet uygulamasının, oyun yazarlarını maddi zarara uğrattığını ve konuyu mahkemeye taşımaya hazırlandıklarını bildirdi.

Karaca, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Şehir Tiyatroları'nda 1 Aralık 2006 ile 1 Şubat 2007 tarihleri arasında yaptığı 1 YTL'lik bilet uygulamasının ardından, kampanyanın oyun yazarlarını olumsuz etkileyebileceği yönünde görüş bildirdiklerini söyledi.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ''Yazarlara telif haklarını eski fiyat üzerinden aynen vereceğiz'' dediğini iddia eden Karaca, ''Biz de her şeye rağmen belediyeye ihtarname çektik. Mevcut sözleşmede, kesilen biletin yüzde 30'u oyun yazarına telif hakkı olarak ödeniyor. Bu sözleşmeyi yaptığımız sıradaki geçerli bilet fiyatı müzikallerde 7,5 ve normal oyunlarda da 6,5 YTL idi. Bu rakam 1'e indi. 'Bu, tek taraflı bir ihlaldir, biz bunu kabul etmiyoruz, dava konusu yapacağız' dedik'' diye konuştu.

Karaca, konunun aydınlığa kavuşması için belli bir süre beklediklerini ve geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden bir karar çıktığını belirterek, bu kararın kendilerini tatmin ettiğini bildirdi.

Günün Önemli Haberleri