BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  DÜNYA

Amerikalılar gidişatı beğenmiyor

Amerikalılar'ın yüzde 74'ü ülkenin gidişatının kötü olduğunu düşünüyor

Abone ol

ABD'de, başkanlık seçimlerine 1 yıl kala yapılan bir araştırma, Amerikalılar'ın yüzde 74'ünün ülkenin gidişatının kötü olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

Washington Post ile ABC News tarafından yapılan ortak araştırmanın bugün yayımlanan sonuçlarına göre, halkın yalnızca yüzde 24'ü, ülkenin iyi yönde gittiğini düşünüyor.

Demokratlar'ın hemen hemen tamamının, (yüzde 93) ülkenin yeni bir yön belirlemesinden yana tavır koyduğunu gösteren araştırma, bağımsızların yüzde 77'sinin Demokratlar'ın bu görüşüne katıldığını, Cumhuriyetçiler'in de yüzde 51'inin değişimden yana olduğunu ortaya koyuyor.

Yalnızca ABD Başkanı George W. Bush'un partisinin üyelerinin yüzde 46'sının, Bush'un çizdiği yönde ilerleme taraftarı olduğunu gösteren araştırma, Irak savaşının hem iktidardaki Cumhuriyetçiler hem de muhalefetteki Demokratlar cephesinde endişeyle karşılandığı gösteriyor.

Araştırmaya katılanlar, yeni başkan tercihlerinde ilk sıralara Irak savaşı, ekonomi ve istihdam, sağlık politikalarını ortaya koyarlarken, yalnızca yüzde 9'luk bir kesim terörizm ve göçmenler konusundaki politikalara öncelik verdiğini dile getiriyor.

Araştırma ayrıca, seçimin araştırmanın yapıldığı gün düzenlenmesi durumunda, Demokrat senatör Hillary Clinton'ın Cumhuriyetçi rakiplerine karşı galip geleceğini de ortaya koyuyor.