BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Amerikalı diplomat iki Pakistanlıyı öldürdü

Pakistan'ın Lahor kentinde bir Amerikalı diplomat Pakistanlı bir motosiklet sürücüsü ile arkasındaki yolcuyu vurarak öldürdü.

Abone ol

Pakistan polisi ABD konsolosluk yetkilisinin kendisini savunmak amacıyla ateş açtığını bildirdi.

ABD Büyükelçiliği de, söz konusu olaya bir Amerikalının karıştığını doğruladı.

Olay sırasında motosikletteki şahısların Amerikalı diplomatı takip etmekte oldukları belirtildi.

Amerikan Konsolosluğundan olay yerine gönderilen bir takviye otosunun aşırı hız yapması yüzünden, bir yayanın da öldüğü açıklandı.

Yetkililer, motosikletteki iki kişinin hırsızlık peşinde olup olmadığını araştırıyor.

Amerikalı diplomatın öldürdüğü kişilerin üzerinde silahlar bulundu.

Lahor Emniyet Müdürü Aslam Tarin, AP haber ajansına verdiği demeçte Amerikalı diplomatın polis tarafından polis tarafından sorgulandığını ve hem cinayet işlemek, hem de yasadışı olarak Beretta tipi tabanca taşımakla suçlanabileceğini bildirdi.

Tarin, "Diplomatlar genellikle belli bir dokunulmazlığa sahiptir. Ama cinayet işlendiği zaman ne yapıldığından emin değilim." dedi ve bu konuda Dışişleri Bakanlığı ile hukuki danışmanlara başvurulacağını söyledi.

Yerel televizyondan yayınlanan görüntülerde, Amerikalı yetkiliye ait olduğu belirtilen bir otomobilin camında çeşitli mermi izleri görülüyor.

Amerikalı diplomatın otomobili trafik ışıklarında durduğu anda, motosikletin de hemen yakında durduğu ve diplomatın kendisini korumak için tabancasını çıkarıp kullandığı belirtildi.

Amerikalı diplomatın halen gözaltında tutulduğu kaydedildi.

BBC'nin Pakistan muhabiri Syed Shoaib Hasan, bu olayın ülkedeki Amerikan aleyhtarlığını körükleyebileceğini belirtiyor.

Olaydan sonra, çok sayıda kişi otomobillerin çevresini kuşattı ve her iki sürücünün kaçması engellendi. 100'ü aşkın insan lastik yakarak olayı protesto etti ve yolu kapattı.