BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Amerika samimi değil

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Kutan, ABD'nin PKK konusunda samimi olmadığını öne sürdü..

Abone ol

Partisinin hafta sonunda yapılacak il başkanlığı kongresi için Malatya'ya gelen Recai Kutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace'in, PKK'nın Irak'ın kuzeyinden bertaraf edilmesinde Türkiye ile ortak çalışmalara imza atılacağına dair söylemlerine işaret ederek, şunları söyledi:

''ABD'nin PKK konusunda samimi olmadığını düşünüyorum. ABD, PKK'yı hep şantaj aracı olarak kullanıyor. Millet olarak hafızamız umumiyetle zayıf. Geçtiğimiz süreçte Doğan Güreş Paşa Genelkurmay Başkanı iken batının önüne açıkça çıktı (ABD helikopterleri falanca dağın tepesinde PKK'lılara malzeme götürdü, lojistik destek verdi) diye konuştu.

Nasıl oluyor bu iş? Şu anda Irak, neredeyse bütünüyle kontrolleri altında. Niye PKK'ya dönüp de birşey demiyorlar? Neden Barzani ve Talabani güçlerine dönüp birşey demiyorlar? Bu adamlara bir (höd) deyin, Bunların Türkiye'ye sızmalarını önleyin. Biz, (bunlar bütünüyle katledilsin) demiyoruz. Bunların Türkiye'ye sızmasını ve terör eylemlerinde bulunmasını engelleyin.''

''NÜKLEER ENERJİ YALNIZCA İRAN'DA MI?''

Kutan, Orgeneral Pace'nin ziyaret nedenlerinden birisinin İran'a karşı Türkiye ile işbirliği çağrısı olduğunu belirterek, ABD'nin bu hususta da kendisiyle çeliştiğini öne sürdü. ABD'nin İran'a en azından hava saldırısı düzenlemek istediğini ifade eden Kutan, bu konuda Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duyduğunu aktararak, şöyle konuştu:

''ABD, (İran atom bombası yapacak) diyerek Türkiye'den yardım istiyor. Bunun anlamı şu. Bu uydurma gerekçeyi kullanarak İran'a doğrudan saldırma olmasa bile hava saldırılarıyla oradaki nükleer tesisleri tahrip etmek, Türkiye'yi de bu süreçte yanına almak istiyor.

Öyle ama şu soruyu sormak lazım kendilerine. Ortadoğu'da nükleer enerji yalnızca İran'da mı? İsrail'in bugün hem nükleer santrali var, hem de sayısı çok nispette atom bombasına sahip. Nükleer teknoloji Pakistan'da var. Ermenistan'da nükleer santral var. Peki niye hepsi için bu konularda öncelikle hassasiyet gösterilmiyor da İran için gösteriliyor?''