BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Ameliyatla kadın oldu sıra beyaz gelinlikte!

7 yaşından beri kendini kadın gibi hissediyordu. Ama erkek bedenindeydi. Sonunda ameliyatla muradına erdi.

Abone ol

7 yaşından bu yana kendini kadın gibi hisseden 30 yaşındaki Murat Y., Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi'nde cinsiyet değiştirdi. Yeni adı 'Kader' olan Murat Y., en büyük hayalinin beyaz gelinlik giymek olduğunu söyledi.

30 yaşına kadar erkek görünümlü olan ancak, kadın gibi davranan Murat Y., cinsiyet değiştirmeye karar verdi. Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'ne başvuran Murat Y., bir dizi hormon tedavisinin ardından başarılı bir operasyonla cinsiyet değiştirdi. Murat Y, şimdi sevdiği erkekle evlenip gelinlik giyme hayali kuruyor.

BİR KADINDAN FARKIM YOKTU

Kendisini erkek hissedebilmek için bir kadınla evlendiğini de anlatan Murat Y. şöyle dedi: “Çok uğraştım ama olmadı. Bir kadından farkım yoktu. Tek farkım cinsiyetimin erkek olmasıydı. Burdur'da mahkemeye başvurdum. Mahkeme beni yönlendirdi ve Akdeniz Üniversitesi'nde psikolojik tedavi gördüm. Ardından plastik Cerrahi'de SDÜ'nün başarılı olduğunu öğrendim ve buraya ameliyat için geldim. Hafta başında ameliyat oldum. Kendimi 30 yıldır hissettiğim bir kimliğin içinde görüyorum. Artık tamamen kadınım. Tek hayalim gelinlik giymek.”  Murat Y., “Isparta'da kalmayacağım. Sevgilimle burada yaşamak bizim için büyük sıkıntı içerir. Büyük şehre gideceğim” dedi.

MURAT KADIN OLDU, FAHRİYE YEŞİL KARTLA ERKEK OLACAK

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, ergenlik çağından bu yana kendisini erkek olarak hissettiğini söyleyen çift cinsiyetli 19 yaşındaki Fahriye Ş. ameliyatla cinsiyet değiştirmeyi ve Fahri adını almayı istiyor.

ERKEK GİBİ GİYİNİYOR

Fahriye Ş., erkek gibi hissettiğini belirterek ameliyat olmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım talebinde bulundu. Fahriye Ş.'ye Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ‘şüpheli cinsel görünüm' teşhisi konulup, erkek üreme yeteneğine sahip olduğu raporu verildi. Erkek gibi giyinen ve çevresinde 'Fahri' diye çağrılan Fahriye Ş., aldığı raporun ardından ameliyatla erkek olup, askere de gitmek istiyor.

ÇOCUK SAHİBİ BİLE OLABİLECEK

Yaşadığı durumdan dolayı utandığını belirten Fahriye Ş., okula gidemediğini ve ergenlik dönemine kadar kız gibi yaşadığını anlattı Fahriye “15 yaşına kadar kız elbisesi giyip, evde bulaşık yıkıyor anneme yardımcı oluyordum. Baktım olacak gibi değil, erkek elbisesi giyip insanlardan uzak dağda çobanlık yapmaya başladım. 4 yıl önce dayım beni Ankara'ya doktora götürdü. Doktorlar ameliyatlardan sonra evlenip çocuk sahibi bile olacağımı söylediler. Artık bu bayan kimliğimden kurtulup bir an önce erkek olmak istiyorum. Ailemin maddi imkanları yetersiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan bana yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.

Dilekçeyi inceleyen Vakıf Müdürü Hüseyin Sarısaç, başvuruyu yapan Şanlı'nın ameliyat olabilmesi için kendisine yeşil kart çıkartılacağını kaydetti.