BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Altınokun B planı var mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi başanlığına göz koyan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un B planı var mı?

Abone ol

Keçiören'deki Estergon Kalesi'nde basınla bir araya gelen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti'nin kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermemesi halinde ne yapacağı şeklindeki soruya, ''Benim B planım yok'' diye cevap verdi.

''Büyükşehir belediye başkanı aday adayıyım'' diyen Keçiören Belediye Başkanı Altınok, buna Başkent Ankara'da bir değişim ve heyecan gerektiği için karar verdiğini söyledi. Ankara ve Ankaralıların artık bir değişim istediğini söyleyen Altınok, ''Değişim ve yeni bir heyecan isteniyor. Artık değişim zamanı gelmiştir'' diye konuştu. Ankara için ''temiz bir yönetimin'' şart olduğunu belirten Altınok, herkesin kağıdı kalemi eline alıp iyi hesap yapması gerektiğini söyledi.

Şu an başkanlık görevini yürüten Melih Gökçek'in tekrar aday gösterilmesi kendisininde gösterilmemesi halinde başka bir partiden Büyükşehir için aday olup olmayacağı şeklindeki bir soruya Altınok, ''Benim bir B planım yok'' diye cevap verdi. Kendisinin aday gösterilmemesi halinde ''Partisinin kararına saygılı olacaklarını'' söyleyen Altınok, ''Benim başka hesaplarım yok… Ama yanlışları söylerim. Bu benim görevim'' şeklinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine dört buçuk yıl önce ''Büyükşehir için söz verdiği'' şeklinde bir duyumu hatırlatan gazeteciye Altınok, ''Orada konuşulan orada kalır'' diyerek konu hakkında net bir yanıt vermedi.