BIST 8.704
DOLAR 34,25
EURO 37,09
ALTIN 3.008,19
HABER /  EKONOMİ

Altında istikrarsız seyir

Altın dün yaşanan büyük değer kaybının ardından bugün güçlenme işaretleri gösteriyor.

Abone ol

Altın dün yaşanan büyük değer kaybının ardından Petrol fiyatlarının toparlanma çabalarının etkisiyle bugün güçlenme gösteriyor.

Spot altın dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle bir hafta içerisinde 636.50$ seviyelerine kadar gerilemişken dün kapanışa doğru gerçekleşen işlemlerde 644.80$/645.70$’dan fiyatlandırıldı.

Vision Commodities Services analisti Pradeep Unni’nin açıklamalarına göre Dünya Piyasalarında yaşanan krizin ardından likiditasyonun artmaya başlaması bu metali de etkiliyor ve yatırımcıların bu piyasalar ile ilgili endişelerinin de yavaş yavaş azaldığı görülüyor.

Bugün OPEC Toplantısı gerçekleştirilecek ve piyasadaki birçok yatırımcılar bu toplantı sonrası yapılacak açıklamalara odaklanmış durumda.

ABD Konut Sektörünün sıkıntılı bir süreç yaşaması Orta Doğu’da yükselen tansiyon sebebiyle Petrol fiyatlarında durağanlık görülmesi yatırımcıların endişelenmesine sebep oluyor.

Commonwealth Bank stratejisti David Moore’a göre önümüzdeki günlerde altın piyasası hacim kazanacak ancak içinde bulunduğumuz bu dönemde 640$ seviyesi altının görülme ihtimali de mevcut. Yatırımcılar yaşanan dalgalanmalar sebebiyle bu metale olan güvenlerini yitirmeye başladılar.

(Kaynak: Reuters/www.triafx.com )